Kort, krachtig en concreet resultaat met de Innovation Sprint

Innovation Sprint proces

In een korte doorlooptijd een fantastisch resultaat neerzetten? Dat kan met de Innovatie Sprint methode. Van probleem/idee tot en met een concrete eerste uitwerking in 5 dagen tijd. Korte doorlooptijd met maximaal en concreet resultaat.

Stap 1. Problem Finding

Dit is een van de meest cruciale stappen om een innovatie ook echt te kunnen laten slagen. Scherp achterhalen wat het echte probleem is dat opgelost moet worden. Zonder aannames. Het resultaat is een gevalideerd ‘problem canvas’ inclusief ‘problem statement’. Zodat je het resultaat van de vervolgstappen altijd kunt blijven toetsen aan het initiële probleem.

Stap 2. Solution Finding: Idee generatie

Het genereren van zo veel mogelijk ideeën met een zo divers mogelijke groep (medewerkers, klanten, externen en andere stakeholders). Het resultaat is zo veel mogelijk ideeën die binnen de kaders van de opdracht vallen.

Stap 3. Solution Finding: selectie

In deze stap worden de ideeen in een aantal slimme selectie rondes terug gebracht naar het beste concept of naar de 3 beste concepten. Vervolgens wordt de essentie van deze concepten beschreven in een solution canvas.

Stap 4. Solution building

De solution(s) worden gebouwd tot een concreet resultaat. Dit kan een design, werkende app, animatie, infographic, basis applicatie, een mockup of een sample zijn. Het wordt dusdanig verpakt dat de stakeholders een duidelijk beeld kunnen vormen van het uiteindelijke resultaat.

Stap 5. Validation

Het eindresultaat wordt gepresenteerd aan de stakeholders voor validatie. De eindgebruikers geven feedback. De feedback wordt verwerkt in de canvassen en in het werkende product. Aan het einde van deze dag is het eindresultaat ready voor de volgende fase: Toetsing of het door kan naar een uitgebreid proof of concept of naar de business case!

Onze visie op conceptontwikkeling

Elke innovatie (vernieuwing) heeft veel ideeën nodig.En om dat ene goede idee te vinden moet je er eerst minimaal 300 bedenken. Om het proces effectief en efficient te maken is een handige manier van werken nodig. Onder begeleiding van de creatief regisseurs van Creatieve Koppen lukt het. Elke keer weer.

[fusion_fontawesome icon=”fa-search” size=”100px” flip=”” rotate=”” spin=”no” alignment=”center” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” circle=”yes” iconcolor=”#ff6a00″ circlecolor=”rgba(51,51,51,0)” circlebordercolor=”rgba(51,51,51,0)” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” /]