Al meer dan 150 creatieve sessies
Wij van Creatieve Koppen helpen organisaties op het vlak van creativiteit en innovatie. Van creatieve sessie tot nieuw product en van naam tot campagne. Creatieve sessies zijn vaak een middel en soms een doel opzich. In de (ruim) vier jaar van ons bestaan hebben we al meer dan 150 creatieve sessies gegeven. Soms klein met 10 deelnemers, soms groot met 150 deelnemers maar altijd vol energie en met enthousiaste deelnemers en mooie resultaten.

Vele lezingen en presentaties over creativiteit en innovatie
Wij hebben veel ervaring op het vlak van creativiteit, innovatie en de combinatie met business, ondernemen en marketing. Onze ervaringen delen we geregeld in lezingen en presentaties, inmiddels al meer dan 50 keer.

Een breed spectrum aan klanten
Direct vanaf het begin hebben aansprekende organisaties ons kunnen vinden. We hebben dan ook veel bekende organisaties geholpen op het creatieve vlak. Denk hierbij aan bekende namen als Alpro, KPN, Amnesty International, Claudia Sträter, Eneco, Forbo en vele andere. In de quiz stond ook de Belastingdienst, maar dat is (nog) geen klant van ons.

Een groot netwerk
Afhankelijk van de klantvraag nodigen we specifieke deelnemers voor onze sessies uit. Soms zijn dit medewerkers of bijvoorbeeld relaties van de opdrachtgever maar geregeld is het juist beter om hier wilde koppen voor in te zetten. Wilde koppen zijn enthousiastelingen die deel uit maken van het Creatieve Koppen netwerk. Enthousiastelingen die het leuk vinden om buiten de kaders na te denken voor opdrachtgevers. Combinaties van de verschillende koppen, met een enorme diversiteit aan specialismen en achtergronden, zorgt ervoor dat we per opdracht een uniek team kunnen samenstellen. Dit team dagen we in een creatieve sessie uit om het vraagstuk van een klant te kraken. Uiteraard volgens een door ons geregisseerd proces. Inmiddels is het netwerk met wilde koppen al gegroeid tot meer dan 300 koppen.

Creatieve Koppen goede doelen gaan hand in hand
Vanaf de oprichting heeft Creatieve Koppen veel gedoneerd aan goede doelen. We doneren daarbij niet in de vorm van geld maar in tijd. Dat is veel meer waard dan geld. We hebben verschillende goede doelen geholpen en met één goed doel zelfs een wereldrecord behaald. Enkele van de goede doelen waar we ons voor hebben ingespannen zijn Amnesty International, De Dierenbescherming, CliniClowns, Fonds Slachtofferhulp en Malaria No More. Voor Malaria No More hebben we het project ‘Klamboe tegen malaria’ geregisseerd. De climax was het wereldrecord van de grootste klamboe ter wereld realiseren, over de Euromast in Rotterdam.

Wij zijn regisseurs die processen versnellen en faciliteren
Creatieve Koppen is regisseur van marketing en innovatie. We treden op als regisseur in innovatie trajecten. Daarbij faciliteren we deelnemers aan onze sessies, regisseren we het complete proces en zorgen we door onze aanpak en drive voor versnelling van lopende processen. Op de vraag ‘Wat is Creatieve Koppen niet?’ antwoordde gelukkig het overgrote merendeel ‘reclamebureau’. Onze focus is namelijk anders en stukken breder dan een reclame bureau. We zijn wel te typeren als regisseur, proces versneller en facilitator.


Op naar de volgende vier
Achterom kijken is leuk, maar we kijken liever vooruit. Daar zit potentie en vernieuwing! De komende tijd staat er veel te gebeuren voor Creatieve Koppen. Eén tipje van de sluier hebben we al opgelicht, er komt een boek aan. Daarover, en alle andere ontwikkelingen, volgt later meer. Bedankt voor de interesse in Creatieve Koppen, op naar de volgende vier jaar!