Het hebben van een groepsgevoel zorgt ervoor dat je meer kunt hebben. Gedeelde smart is halve smart, gedeelde lol is dubbele lol. In geval van een studentenvereniging maak je vrienden voor het leven.

Tijdens de creative challenge hebben we deelnemers in verf-overalls geholpen. De ene deelnemer arriveerde in Geijsteren met een spijkerbroek en T-shirt, de ander kwam in pak. Door iedereen een overall aan te laten trekken, was iedereen gelijk. Daarbij zaten ze allemaal in hetzelfde schuitje. Want wees eerlijk, een ochtend, middag of hele dag rondlopen in een verf-overall is niet wat je thuis doet (tenzij je aan het klussen bent). Dit zorgde, nog sneller dan anders, voor een wij-gevoel in de groep. Daarmee ook voor een betere samenwerking en dus betere ideeën.

Creative Challenge
Afgelopen september heeft Creatieve Koppen tijdens de Creative Challenge met 30 deelnemende koppen de cases van 9 opdrachtgevers gekraakt. De komende weken volgt een serie blogartikelen waarin we onze tips en geleerde lessen met je delen. Vandaag deel 5 over groepsgevoel.