Precies hetzelfde heb ik gedaan met Creatieve Koppen. Even lekker afkijken van hoe het vroeger ging en dan namaken. Het verhaal van de website is simpel. Ik heb helaas geen fysieke passanten, want daar woon ik te hoog voor. Om toch voldoende passanten te informeren over wat ik doe heb ik een uithangbord 2.0 gemaakt. Tegenwoordig noemen we dat een website. Op dit uithangbord heb ik beschreven dat ik geen bakker ben, maar een Creatieve Kop.

Helaas is het lastig voor mij om mensen fysiek inzicht te geven in mijn winkel. Gelukkig heb ik een aantal theaterspelers bereid gevonden om voor mij na te spelen hoe mijn dienst eruit ziet. Dus in plaats van een winkel die vol staat met echte klanten heb ik er artiesten in gezet. Het resultaat is binnenkort te zien op de homepagina van de website, alsof je direct mijn winkel in kijkt. De animatie van Creatieve Koppen komt binnenkort op de website te staan.

Tenslotte heb ik naast alle pagina’s waarin ik kort beschrijf wat Creatieve Koppen inhoud ook een blog opgenomen. Deze blog beschrijft al het nieuws dat Creatieve Koppen mee maakt. Alsof ik midden op straat een uithangbord heb geplaats. I.p.v 2 halen 1 betalen zeg ik: 10 koppen halen en 1 betalen.

Het belangrijkste en oudste marketingmiddel is het via-via-netwerk. Of anders gezegd het mond tot mond reclame. Deze reclame is in de fysieke wereld al flink aan de gang. Hiernaast wordt al veel op sociale netwerken zoals LinkedIN en Twitter gesproken en verwezen naar Creatieve Koppen. Help vooral mee met dit krachtige middel dat ik juist nu hard nodig heb!

Beter goed gekopieerd dan slecht bedacht