Ook in het ‘werkelijke’ leven verzinnen mensen continue regels waar vooral anderen zich aan dienen te houden. Zo niet dan gaat het niet volgens plan en kunnen we boos of nog erger teleurgesteld raken. Dat willen wij natuurlijk niet aangezien we de relatie willen behouden of omdat we in de race willen blijven voor afdelingshoofd. Dus we dansen naar de pijpen van de baas….

Hoe kun je ooit de baas worden als je danst naar de pijpen van de baas? Hoe kun je ooit echt vernieuwend zijn als je continue doet wat anderen verwachten of dingen verzint die zich al lang bewezen hebben? Echt succes draait om dingen bewust anders te doen. Als een idee niet in eerste instantie absurd klinkt dan is het waarschijnlijk een slecht idee.

Buigen met de regels is belangrijk om dingen onconventioneel voor elkaar te krijgen. Dat moeten de makers van de Piaggio MP3 vast ook gedacht hebben. Deze briljante mensen hebben een motorfiets ontwikkeld die precies voldoet aan alle regels van een auto. Dus je mag er met je autorijbewijs op rijden. Briljant! Het heeft twee wielen voor, een handrem, twee koplampen, etc. Verder rijdt dit fantastische voertuig alsof je op een motor rijdt.

Graag daag ik mensen uit om regelmatig te kijken of de regels, waar ze zich zo lekker bij voelen, echt nodig zijn om het resultaat te behalen. Is het gewenning of is het een echte regel… Ik houd van regels ombuigen zodat het resultaat behaald wordt waar iedereen blij mee is… dat is dan mijn regel 😉