Om deze gedreven mensen te inspireren moet je dus niet aankomen met een standaard brainstorm sessie met 3 flaps, 10 post-it’s en een stift. Nee, je haalt het meeste uit dit team door ze te prikkelen. Niet alleen de grijze massa, maar alle zintuigen moeten op scherp! Als een topsporter micro secondes voor de start: klaar om te knallen.

Ik verwacht veel van mijn team, maar dit vraagt uiteraard ook een innovatieve benadering van de begeleider van onze sessie. Een uitdaging die ik wel aan Creatieve koppen wilde toevertrouwen. Ik schatte in dat hun aanpak, gefocust op het kort en krachtig aanspreken van de verschillende zintuigen het team wel zou aanstaan en uitdagen. En dat was zeker het geval: via kleurrijke visualisaties, blindengeleide wandelingen en een ideeën marktplaats, kwamen we tot een aantal conclusies en concrete actiepunten. 

Minke VorstenboschCreatieve Koppen heeft vervolgens de resultaten van de teamsessie op een aantrekkelijke manier gevisualiseerd en binnen 2 dagen teruggekoppeld. Dit gaf extra inspiratie om de energie die tijdens de sessie was gecreëerd, vast te houden en de concrete actiepunten ook echt in daden om te zetten.

Kortom de aanpak van Creatieve Koppen is DE manier om de kracht en potentie van een groep gedreven professionals aan te boren en om te zetten in daden.”