Waarom Vet Simpel? We hebben lang en goed nagedacht over een passende naam. Belangrijk is dat de naam blijft hangen en niet te ingewikkeld is. De uitdaging van een animatie is dat je een goed verhaal wil vertellen op een heldere manier, simpel. Naast een juiste boodschap moet een animatie er natuurlijk ook goed uitzien, zowel technisch als kwalitatief. Of zoals wij zouden zeggen gewoon vet! Tot slot is het belangrijk dat iedere animatie goed past bij de organisatie. Vet Simpel dus.

Vet Simpel is een onderdeel van Creatieve Koppen dat zich uitsluitend bezig gaat houden met het bedenken en creëren van toffe animaties. Uiteraard gebruiken we hierbij de welbekende aanpak van Creatieve Koppen met een regisseur en producent. Alleen hebben we aan deze mix nu ook een copywriter, animator en illustrator toegevoegd. Het idee is simpel, vertel ons wat jij wilt bereiken en we sturen binnen 24 uur een voorstel terug voor een vette animatie.

Vet Simpel maakt vette animaties die lastige onderwerpen simpel vertellen, met een vleugje humor. Op deze manier blijft het verhaal echt hangen en krijg je de mensen in beweging, of je ze nu iets duidelijk wilt maken of iets wilt verkopen.

Om tot die vet simpele animaties te komen gebruiken we een vijfstappenplan. We beginnen met een brainstormsessie waarin we het verhaal bedenken. Dit wordt vervolgens opgeschreven in een script waarin ook beeld en geluid wordt beschreven. Met het script in handen maken we een storyboard waar de eerste schetsen gemaakt worden. De volgende stap is deze schetsen om te zetten in bewegende beelden, zogenoemde animatics. Als deze eenmaal naar wens zijn beginnen we aan de daadwerkelijke animatie waarin alle voorgaande stappen tot leven komen.

Binnenkort brengen wij de Vet Simpel website live. We houden je op de hoogte. 

Team Vet Simpel