Bijna 5 jaar geleden, bij de start van Creatieve Koppen, hebben wij een logo ontwikkeld dat goed bij onze kernwaarden past. En dat doet het nog steeds, maar de wereld om ons heen is veranderd en wij hebben ons ontwikkeld. We weten steeds beter waar onze toegevoegde waarde ligt, onze identiteit is gegroeid.
Wij vinden dat bij deze nieuwe – of beter gezegd geoptimaliseerde – brand identity een nieuw logo hoort. Met ons nieuwe logo laten we zien wie we zijn en wat we doen. De komende periode zullen we naast het logo stap voor stap onze hele nieuwe huisstijl invoeren; de diensten waar we goed in zijn, gaan we beter onder de aandacht brengen en voeden wij met een huisstijl die supergoed bij ons past.

Waarom eigenlijk een logo – een stukje geschiedenis
Van oudsher ligt herkenning van een bedrijf in de pure naam besloten. Pas in de jaren tachtig zie je een duidelijke ontwikkeling van de visuele kant van de naam. Eerst waren het vooral de gekozen lettertypen die voor de extra herkenning en identiteit moesten zorgen. Dit ontwikkelde zich snel naar meer verfijndere logo’s doordat de vraag bij vormgevers naar iets ‘unieks en herkenbaars’ groeide. En zodra het er is, mag er niet vanaf worden geweken; ook voor logo’s geldt dat herhaling van belang is voor de herkenning en betrouwbaarheid.

De ‘Eigenwijze C’ – ons eerste logo
Herkenning van onze identiteit in ons logo was voor ons ook belangrijk. Onze identiteit bevat de woorden creativiteit, focus, koppen, energie en beweging. Ons eerste logo weerspiegelt die woorden en waarden. Daarnaast is hij eigenwijs en vrolijk. We gaven hem de naam Eigenwijze C en maakten gebruik van verschillende kleuren om een mooi en vrolijk geheel te creëren.

De ‘C in Beweging’ – ons nieuwe logo
Ons nieuwe logo weerspiegelt dezelfde woorden en waarden, maar met een nieuwe, meer volwassen lading. De kleur oranje is van alle kleuren uit ons eerste logo de kleur die het beste bij ons past. De vormen uit de Eigenwijze C zijn ontwikkeld naar volle bollen en staan nog steeds voor de (wilde) koppen die wij inzetten. Alle koppen – mooi geregisseerd bij elkaar – zorgen voor de juiste vorm en inhoud. De sleep achter ons logo geeft onze ambitie weer; zaken in beweging brengen, maar ook altijd zelf in beweging zijn. En dat is precies de kern van ons bedrijf.

Wij arriveren nooit
Een van de mooiste uitspraken die ik als ondernemer de afgelopen periode heb gehoord is ‘wij arriveren nooit, en dat is goed’. Aangezien ik nogal een pragmaticus ben en zeer doelgericht, was dit in eerste instantie niet wat ik wilde horen. Toch besef ik me dat juist deze uitspraak samenhangt met de beweging waar wij in willen zitten en onze klanten in mee willen nemen. Wij bereiken veel, maar al tijdens het proces stellen wij ons de volgende doelen. Na elk project evalueren we en verbeteren we onszelf, steeds weer. We zijn onderweg, dat is ons doel. Ons nieuwe logo geeft dat fantastisch weer en ik ben er waanzinnig trots op.

Wij van Wc-eend…
Omdat wij huisstijlen en identiteiten ook voor onze klanten ontwikkelen, hebben we met ons team besloten om die van ons ook zelf te doen. Ons hele team heeft hier aan gewerkt. Pieter Baan heeft als designer de indentiteit vormgegeven in de huisstijl waar het logo onderdeel van uitmaakt. Ik ben zeer trots dat het ons gelukt is om als team uit te zoomen, te analyseren en onszelf hebben weten uit te vinden, zonder dat we de basis van onze identiteit uit het oog zijn verloren.
En dit is hem dan, ons nieuwe logo:

CK_logo_CMYK_new

Tot snel!
Steven Kop