Ruim 50 creatievelingen uit de Nederlandse markt zijn bij elkaar getrommeld om KPN van buiten af advies te geven en interessanten toepassingen te bedenken. Na verschillende sessies met KPN is de creatieve sessie in het hoofdkantoor van KPN georganiseerd. Tijdens deze sessie heeft een groep van ruim 50 digitale TV professionals in twee teams tegen elkaar gestreden. Uitgangspunt was een levensgroot overzicht van het zogenoemde ‘first screen’, ‘second screen’ en de ‘API’s’.

De deelnemers werden op verschillende manieren uitgedaagd om vanuit verschillende perspectieven te kijken op het onderwerp en interessante nieuwe toepassingen te bedenken. Zo hebben de deelnemers enerzijds technische feedback gegeven op de wensen die leven bij de doelgroep. Anderzijds is er vanuit het perspectief van KPN bepaald welke stappen genomen moeten worden.

Na de creatieve sessie heeft Creatieve Koppen de resultaten uitgewerkt tot doeltreffende analyse met aanbevelingen en nieuwe invalshoeken. Daarnaast heeft Creatieve Koppen ook uitgebreid advies gegeven op basis van observaties en feedback tijdens de sessie en haar ervaring.

Al met al een zeer interessant traject om KPN te begeleiden naar nieuwe manieren van innovatie. Juist het inzetten van externe experts en creatievelingen helpt bij het echt anders denken en dus ook doen.