Na een welkomstdrankje en de nodige kennismakingen werd de avond officieel afgetrapt met een opwarmrondje. Het resultaat was een vloer vol kleine stukjes ballon in alle kleuren. Steven trapte af met een presentatie over creativiteit, het brein en de combinatie ervan in de praktijk. De deelnemers stonden aandachtig te luisteren. Om fris en gezond te blijven waren mandarijntjes beschikbaar. Inderdaad: men stond te luisteren en pelde mandarijntjes, want ook dat heeft alles te maken met creativiteit.

Tijdens de presentatie kwamen onder andere de volgende onderwerpen aan bod

  • creativiteit vs. productiviteit
  • stappen van innovatie
  • wanneer mensen bewegen
  • tips voor creativiteit
  • verschillende praktijkcases

Leren doe je door te luisteren, te kijken, maar vooral door te doen. Zoals bij al onze sessies hebben we daarom het geleerde ook direct in de praktijk gebracht. In twee groepen streden alle deelnemers tegen elkaar om de beste oplossing voor een case te bedenken. Dat de masterclass goed was overgekomen, werd met de uitwerkingen van de case bewezen. In een kwartier tijd leverden beide groepen een fantastisch nieuw idee op, wat zelfs bijna een remise in de uitslag opleverde. 

Na afloop was er een koud biertje en een lekkere wijntje bij het napraten en het uitwisselen van ideeën. De deelnemers gingen met een vernieuwd en voldaan gevoel naar huis. Niet alleen de deelnemers vonden de avond geslaagd, ook wij. Daarom alle reden om dit vaker te doen.