Zij en Wij

Vorm een groep. Je versterkt de groep door gelijkwaardigheid onderling met een pittige autoriteit daarboven (om fijn tegen af te zetten). Denk aan hoe 1e jaars studenten in bedrukte T-shirts door ouderejaars gewillig in studentensteden worden rondgeleid en contacten voor het leven leggen. Tijdens de meerdaagse Creative Challenge verscheen de sessiebegeleider in laborantoutfit waarna iedere creatieve kop zich in het oranje of witte pak hees. Het onderzoeksteam paraat en de sessie van start! Met het aantrekken van een oufit verschijnt de eerste lach en hoor je het ijs al wat kraken.

Samen Creëren

Zet ze aan het werk. Je kunt een groep mensen volledig in de watten leggen met lunchbuffetten en 5 gangen diners. Je kunt ook eigen initiatief stimuleren en samen iets ter plekke creëren. Het activeren van creativiteit begint bij ons niet pas bij het startsein van de sessie. Daarom krijgen deelnemers ter voorbereiding van een sessie al een creatieve opdracht. Voorafgaand aan de Creative Challenge was dit praktisch ingestoken: ‘neem iets voor jezelf en iemand anders mee om te eten/drinken’. In de boerderij bouwden de koppen binnen de kortste keren hun meegebrachte waren om tot bijzondere gerechten.

Plezier!

Maak het leuk. Voor iets dat niet leuk is, kom je immers niet vrijwillig je comfortzonehok uit. Positieve energie is ontzettend belangrijk, enthousiasme werkt aanstekelijk en vanuit humor ontstaan fantastisch creatieve ideeën. Kom in beweging, pak er een trampoline bij, kruip in een rol, maak er een battle van….Kortom: een energieke aanpak zorgt voor een energiek resultaat.

Creative Challenge
Afgelopen september heeft Creatieve Koppen tijdens de Creative Challenge met 30 deelnemende koppen de cases van 9 opdrachtgevers gekraakt. De komende weken volgt een serie blogartikelen waarin we onze tips en geleerde lessen met je delen. Vandaag deel 2 over de kracht van gek doen.