Feiten
Iedere 45 seconden sterft er een kind ten gevolge van malaria. In Afrika doodt malaria meer kinderen dan welke andere ziekte dan ook. Per jaar komen er 350 tot 500 miljoen malariagevallen voor. Ieder jaar sterven meer dan 1 miljoen mensen aan deze door muggen overgebrachte ziekte.

Arjan Erkel: “Laten we dit gebeuren of gaan we de strijd aan tegen malaria? Zeker ook omdat malaria met de juiste aanpak is uit te roeien.”

Malaria is uit te roeien
De schaal waarop deze ziekte voorkomt alsmede de verwoestende gevolgen die malaria met zich meebrengt roepen om actie. Zeker ook omdat malaria goed te voorkomen, te behandelen en te bestrijden is.

Nederland is bijvoorbeeld pas in 1970 malariavrij verklaard door de Wereld Gezondheidsorganisatie. Door de juiste aanpak is malaria ook in andere gebieden van de wereld uitgeroeid. Het is dus mogelijk malaria onder controle te krijgen en op langere termijn zelfs uit te roeien.

Agenda
De voorbereidingen zijn al lange tijd bezig en technisch is alles voorbereid. Op 30 mei gaat een grote groep vrijwilligers in een park in Rotterdam het net in elkaar zetten. Op 7 juni wordt het net door ruim 60 vrijwilligers opgehesen.

Met uw hulp kan malaria worden voorkomen! Doneer € 10 euro en bescherm drie kinderen tegen malaria! Ook bedrijven kunnen nog steeds meeprofiteren door zakelijk te doneren. Op basis van de donatie krijgen ze promotie op 7 juni.

Meer weten: Klamboe tegen Malaria

====================================================================

Interviews: Vanaf nu zijn interviews met Arjan Erkel of een malaria expert in te plannen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met

Steven Kop, Creatieve Koppen, 06 112 13 567
Arjan Erkel, ambassadeur Malaria No More, 06 170 56 794.