In ieder traject dat wij produceren komen één of meerdere creatieve sessies voor. Een sessie is een bijeenkomst van mensen dat geleid wordt door een regisseur. Met alles wat we doen zorgen we er voor dat de deelnemers (die wij acteurs noemen), in optimale vorm zijn. Dit kunnen medewerkers zijn of juist geselecteerde koppen die elkaar niet kennen. In de voorbereiding naar het event toe doen we er alles aan om de deelnemers een open mind te geven en soms zelfs de opdracht geven om zich voor te kunnen bereiden. In de sessie zelf zijn wij het soort begeleiders die als een ware regisseur een script volgen en vervolgens observeren wat het resultaat is en wie op welk moment gestimuleerd moet worden. Achteraf sturen wij telkens de juiste informatie door om de acteurs te prikkelen en de laatste ideeën alsnog naar boven te laten komen. 

In de creatieve sessie

Zoals hierboven beschreven doen wij er alles aan om in de sessie alles uit de acteurs te halen. Naast het goed organiseren van de locatie en de techniek is ook de catering van essentieel belang. Net als in de film wordt overal over nagedacht. Tot en met de stiften die we gebruiken en het omgaan met pauzes. Als we de catering over laten aan het toeval (lees klant en locatie), dan worden vaak net de verkeerde dingen geregeld. Simpel omdat hier niet over nagedacht wordt. Iedereen herkent het vast wel, je zit in een lange training en je begint op te raken. Waar heb je dan het meeste zin in? Ja, suiker of cafeïne. Je lichaam schreeuwt erom. En daarna nog meer! Wat gebeurd er als je taart, M&M’s, donuts, kroketten, Cola, etc. neer zet? Mensen gaan het nuttigen. Ook al weten ze dat het niet gezond is. 

Suikermanagement

De alvleesklier (pancreas) gaat onder andere over suikerstofwisseling. Het klinkt tegenstrijdig, maar veel geraffineerde suikers eten, kost heel wat energie. We weten dat de belangrijkste voedingsstof voor onze hersenen glucose (suiker) is. Toch is het eten van veel geraffineerde suikers de oorzaak van een lage bloedsuikerspiegel. Het nadeel van dit soort snelle suikers is dat je er enorme trek in hebt. Het lichaam heeft werkelijk wat suiker nodig. Alleen niet deze suikers, want als je deze suikers tot je neemt dan gaat je suikerspiegel werkelijk pijlsnel omhoog. Dit kost zo veel energie dat die daarna weer super snel omlaag gaat. Op dat moment hebt je weer zin in suiker. Dan neem je nog een M&M en ga zo maar door. Je herkent dit vast wel, dat je zin hebt in iets zoets na het eten van een warme maaltijd. Dit zorgt ervoor dat je lichaam super moe wordt en dat je lichaam eigenlijk continue aan het corrigeren is. Je productiviteit en je creativiteit is nu ver te zoeken.

Het geheim van een goede energievoorziening gedurende de dag ligt in een evenwichtige bloedsuikerspiegel. Als je eet, stijgt het glucosegehalte in je bloed. Het hormoon insuline brengt dat weer terug naar normale waarden. Het is de kunst om zo te eten dat de bloedglucosespiegel zoveel mogelijk op een normaal, gelijkmatig peil blijft. Dat heeft volgens voedingsdeskundigen een grote positieve invloed op je energiehuishouding. Eet je ‘s ochtends al veel slechte koolhydraten, zoals een witte boterham met zoet beleg en een glas fruitsap, dan vliegt de bloedglucosespiegel omhoog en probeert je lichaam dat weer te normaliseren. Dat kost je veel energie en het is nog ongezond ook.

Energiemanagement

Standaard in onze sessies zijn wij met energiemanagement bezig. Op de vaste momenten (vlak voor de lunch en na de lunch) passen wij ons programma aan om te zorgen dat mensen niet te moe worden om toch de juiste resultaten te boeken. Bijvoorbeeld het persen van de laatste ideeën voor de lunch is vaak een ultieme manier om creatieve ideeën te verkrijgen. Dit komt omdat ons hoofd bepaalde filters uit zet. Hierdoor kunnen wat gekke zeg vreemde ideeën ontstaan die juist nodig kunnen zijn. Bij de lunch zorgen wij altijd dat dit lekker gezond is en de juiste ingrediënten bevat die mensen energie geeft. Na de lunch voegen wij altijd een activiteit toe die zorgt dat het voedsel goed wordt verwerkt en dat mensen niet in kakken. Dus bewegen! 

Tips om weer energie op te doen:

Even een stukje lopen

Even een moment voor jezelf pakken waar je niet gestoord kan worden en doe wat ademhalingsoefeningen

Doe wat rek en strek oefeningen

Drink een paar glazen water

Eet wat voedzame ‘slow carb’ maaltijd, met peulen, zaden, noten, volkorenproducten.

Lees meer:

http://www.dokterdokter.nl/gezondheid/eten-drinken/27220/voedingsgewoonten-die-energie-vreten

http://energiekevrouwenacademie.nl/suiker-killer-van-je-energie-en-gezondheid/

http://www.hetkanwel.net/2013/07/31/vermijd-de-suikerstoot-en-voorkom-snelle-veroudering/