‘En jullie drie minuten gaan… NU in!’ Terwijl iedereen in mijn groepje naar de stiften en een stapel papier grijpt zie ik dat onze regisseur z’n stopwatch aan zet. Het is menens. We hebben drie minuten de tijd om drie goede ideeën te bedenken met een groep mensen die elkaar niet kent. Maar al snel vliegen wilde gedachten over en weer, piepen stiften over het papier en scheren proppen papier de hoek in. Ik verbaas me ondertussen over hoe die ene stille groepsgenoot zich ontpopt als een ware ideeën machine. De stift van onze beste tekenaar heeft nét de laatste streep gezet als de regisseur roept dat de tijd om is. Gelukt!

Terwijl ik tevreden de resultaten van onze groep bekijk, worden we gesommeerd om onze ideeën achter te laten en een tafel door te schuiven. Daar moeten we het beste idee van onze voorgangers nóg beter maken. Dit is het eerste moment dat onze conceptuele vliegwielen knarsend van richting veranderd moeten worden. Wij zijn immers nog vol van ons eigen beste idee! We zijn drie minuten op weg en we hebben onze eerste verstoring al te pakken. En er zullen er nog vele volgen in de zoektocht naar het beste idee.

Strakke regie leidt tot Het beste idee
Creatieve Koppen is specialist in het faciliteren van ideegeneratie en conceptontwikkeling. Aan de hand van strak geregisseerde en resultaatgerichte sessies creëert Creatieve Koppen een onuitputtelijke bron van goede ideeën voor marketingdoeleinden, innovatietrajecten of veranderingsprocessen. Het beste idee® bestaat uit een of meerdere intensieve sessies, waarbij een groep mensen aan de hand van wetenschappelijke methoden met een opdracht aan de slag gaat. De gegenereerde ideeën worden vervolgens geselecteerd op bruikbaarheid en door creatief specialisten doorontwikkeld tot stevige concepten. Afhankelijk van de doelstelling kan er gekozen worden voor het totaaltraject of voor deeltrajecten.

Het idee achter Het beste idee
De methoden die Creatieve Koppen gebruikt tijdens de sessies zijn gebaseerd op de werking van het brein en groepsdynamica. Door de specifieke samenstelling van de groep en de gecontroleerde opbouw van de sessie garandeert Creatieve Koppen een unieke 360 graden benadering van de case met verrassende resultaten. Resultaten die zowel creatief als zakelijk slim zijn. Het beste idee® is een intensief, disruptief, mind blowing en enerverend proces dat je zeker een keer meegemaakt moet hebben. Als klant maar ook als deelnemer.

Het beste idee voor jouw bedrijf
Creatieve Koppen biedt Het beste idee-sessies voor elke organisatie en voor iedere case. We beloven een uniek proces waarbij je als klant volledig out-of-the-box gaat met je bedrijf of product. Maar je moet het natuurlijk wel durven. Tijdens een Het beste idee-sessie ontdek je nieuwe paden en geheel nieuwe richtingen voor paden die je zelf misschien als platgetreden beschouwt. Daarnaast ervaar je hoe andere mensen naar jouw organisatie en problematiek kijken.

Probeer het zelf! Maak vandaag nog een afspraak met Creatieve Koppen voor Het beste idee. Het zou zomaar eens het beste idee van 2016 kunnen zijn!

Meer weten over Het beste idee? Klik hier.