De zomermaanden; een periode waarbij het binnen veel bedrijven wat rustiger is. Het is stiller op kantoor nu veel collega’s op vakantie zijn en ook klanten zijn wat lastiger te bereiken. Wellicht een mooi moment om zaken binnen je bedrijf eens op een andere manier te bekijken…

Misschien ben jij of word jij wel geïnspireerd tijdens je vakantie. Heb je de tijd genomen om zaken eens van een afstand te bekijken en gekomen tot nieuwe ideëen. “Kan het anders? Kan het beter? Moeten we bepaalde zaken minder of niet meer doen?” Of zit je vol nieuwe energie en goede voornemens en kijk je er naar uit om weer aan de slag te gaan?
Maar hoe komt dat toch? Hoe komt het dat we na een vakantie weer vol zitten met nieuwe energie? Dit heeft vaak te maken met de verandering van omgeving. Je ontmoet andere mensen en je neemt afstand van je dagelijkse werkzaamheden; geen laptop, geen e-mails, geen telefoontjes. Door tijdelijk weg te zijn uit je vertrouwde omgeving, creëer je ruimte om je door andere factoren te laten inspireren.

Vakantieperiode of niet, het is belangrijk om zaken van een afstand te bekijken. Echter gunnen we onszelf vaak niet de tijd om dit daadwerkelijk te doen. Te druk, andere prioriteiten of het blijft liggen bij andere collega’s. Waar de meeste bedrijven zich met name richten op productiviteit en het herhalen en verbeteren hiervan, is het juist goed om het bestaande eens helemaal los te laten. Een strategische sessie kan hierbij helpen en geeft niet alleen richting, het draagt ook zeker bij om met elkaar het pad vrij te maken naar nieuwe mogelijkheden.

Door een sessie gezamenlijk op te pakken als team of management, is alle inhoudelijke kennis aanwezig. Met een goede structuur is het mogelijk om in een relatief korte tijd impact te maken en te voorkomen dat zaken blijven hangen. Om een verandering door te voeren, zijn een goede begeleiding, focus en betrokkenheid essentieel. Belangrijk is dat de aanpak is gebaseerd op een creatieve methodiek, waardoor deelnemers enthousiast worden en er echt out of the box wordt gedacht. Zo bepaal je met de knappe koppen uit de organisatie de visie, missie, strategie en de kernwaarden.

Staat je vakantie nog op de planning? Dan is dat in ieder geval een lekker vooruitzicht. Probeer eens nadat je de eerste paar dagen bent bijgekomen, een moment te prikken waarbij je zaken eens met een frisse blik kunt bekijken. Gun jezelf die tijd en kijk waar jij energie van krijgt. Vraag jezelf af hoe je die energie kunt gebruiken om na je vakantie het verschil te maken.

Heb jij het lef om dingen los te laten en uit je comfortzone te treden?