Staat een woning aan het water of kijkt het uit op een blinde muur? Passeren er kleine kindjes op fietsjes op juist dikke vrachtwagens met opleggers? Die verschillende factoren hebben een diep effect op de zintuigen van mensen. Op hun beurt zorgt de input van die zintuigen voor een bepaald gevoel van de bewoner: vrijheid, geborgenheid, ruimte, gemak, etc.

Zo heeft ook het wisselen van locatie in een creatieve sessie effect op mensen. Ga maar na; wat gebeurt er met jou als je in een groene weide zit, kijkend naar de blauwe lucht? Of als je in een net te klein kamer ligt waarbij het onvermijdelijk is dat je af en toe een mede creatieve kop aanraakt? Wat gebeurt er met je voorstellingsvermogen als je een opdracht moet uitvoeren in een werkende machinekamer?

Al die verschillende sensaties leveren welkome en verrassende ingevingen bij het oplossen van complexe vraagstukken.

Wil jij ook eens zo’n achtbaan aan prikkels ondergaan? Of gun jij jouw team ten behoeve van hun creativiteit een sessie vol gewaarwordingen? Neem contact met ons op!

Creative Challenge
Afgelopen september heeft Creatieve Koppen tijdens de Creative Challenge met 30 deelnemende koppen de cases van 9 opdrachtgevers gekraakt. De komende weken volgt een serie blogartikelen waarin we onze tips en geleerde lessen met je delen. Vandaag deel 5 over groepsgevoel.