De mens heeft een aantal zintuigen. De belangrijkste zintuigen zijn: smaak, gehoor, reuk en zien. Als je al deze zintuigen kan gebruiken, zit je gemakkelijker in je comfort zone. Maar dit willen wij niet als het gaat om creativiteit!

Als jij een zintuig niet meer kan gebruiken ga jij de andere zintuigen vanzelf versterken en zelfs extra zintuigen gebruiken. Zoals je zesde zintuig. Als je dus geblinddoekt bent, ga je beeld visualiseren dat afhangt van je andere zintuigen. Dit zorgt ervoor dat je meer gebruik gaat maken van je rechter hersenhelft wat dus zorgt voor het stimuleren van je creativiteit

Tijdens de sessie was iedereen nog erg visueel ingesteld. En enorm uit hun comfort zone gehaald omdat ze blind gekke oefeningen gedaan hadden. Dit zorgde ervoor dat er een enorme boost aan creativiteit plaats vond. Bij sommige oefeningen na de geblinde ochtendgymnastiek gingen een aantal koppen zelfs weer de ogen dicht doen om het te visualiseren. Blind bewegen zorgt dus niet alleen voor het stimuleren van de andere zintuigen, maar ook voor creativiteit en focus. De perfecte combinatie om tot een briljant idee te komen.

Blind bewegen is natuurlijk leuk om te doen, en ook grappig om terug te zien. Dit is dus ook één van onze leuke oefeningen bij onze workshops. Wil jij je team of organisatie een leuke dag / middag geven? Waarbij ze gelijk leren creatief te denken? Neem contact met ons op!