Van 26 politiekorpsen naar één national korps bestaande uit tien eenheden: de Nationale Politie. Een immense organisatorische beweging binnen de politie onder leiding van kwartiermaker Gerard Bouman. De jonge politiemedewerkers reageren verrassend. Geen verzet of afwachting, maar kritische vragen aan het adres van Bouman waarna zij als Ivanhoe voor de troepen uitrijden en een doorvertaling naar hun eigen netwerkorganisatie initiëren.

Jong Blauw (Rotterdam-Rijnmond) en Jong KLPD hebben de handen ineen geslagen. Vorming van een nationaal politienetwerk waarin medewerkers tot 35 jaar elkaar vinden. Een grootse kick-off bijeenkomst in samenwerking met Creatieve Koppen was het startsein van Jong Blauw Nederland.

En de “winnende” naam is… Jong Blauw Nederland.” Het is donderdag 8 december 2011, de geboortedag van hét netwerk van jonge collega’s van de Nationale Politie. Werken bij de politie is bijzonder (leuk). Maar het kan volgens de jonge collega’s van Jong Blauw Nederland nóg leuker, moderner en spiritueler. Immers: hoe meer je jezelf kunt zijn in een organisatie, hoe meer je jezelf kunt ontwikkelen en hoe meer je de ruimte krijgt in je kracht te komen, des te veiliger maken we de straten van Rotterdam en omgeving.

Marjon van Gelderen, HRD Politie Rotterdam Rijnmond: Op 8 december organiseerden Jong KLPD en Jong Blauw Rijnmond de 1e nationale Hang Out voor alle jonge collega’s uit heel politieland. Creatieve Koppen hielp ons tijdens deze kick off door de boel wat door mekaar te schudden met gekke werkvormen. Zonder creativiteit geen vernieuwing. Bedankt Steven en Jessica!