• Dura vermeer innovatie sprint

Innovatie sprint – Dura Vermeer

Dura Vermeer heeft een nieuwe en succesvolle aanpak (Blokje Om) ontwikkelt waarmee ze op snelle en innovatieve wijze eengezinshuizen kunnen slopen en nieuwbouwen. Dura Vermeer wil deze aanpak nu ook inzetten voor appartementengebouwen. Om dit te realiseren moeten er wel een aantal vraagstukken op innovatieve wijze opgelost worden.

“Wat ik zo sterk vind aan de innovatiesprint dat je voortdurend toetst of datgeen je met elkaar bedacht hebt, wel daadwerkelijk bijdraagt aan een probleemstelling van onze klanten.”

Coördinator Innovatie & Productontwikkeling, Tine-Loes Hemmes, Dura Vermeer

Situatie

Dura Vermeer is actief in bouw en infrastructuur en behoort tot de top tien bedrijven in de bouwbranche. Ze heeft circa 2750 mensen in dienst en meer dan twintig zelfstandige werkmaatschappijen in Nederland. De kernactiviteiten zijn: ontwikkeling, realisatie, onderhoud en renovatie van bouw- en infrastructurele projecten.

Project

Dura Vermeer heeft afgelopen jaar een nieuwe en succesvolle aanpak (Blokje Om) ontwikkelt waarmee ze snel en middels een precisie-aanpak eensgezinshuizen kunnen slopen en nieuwbouwen. Dura Vermeer wil deze aanpak ook inzetten voor appartementengebouwen. Echter doordat bij appartementen andere vraagstukken spelen dan bij eengezinshuizen moet de bouwmethodiek ‘Blokje Om’ doorontwikkeld worden. Om dit te realiseren wordt de innovatie sprint ingezet.

Resultaat

Na het doorlopen van de zesdaagse sprint (en tussentijdse huiswerk) heeft het Sprintteam in vier weken tijd een nieuw bouwconcept ontwikkelt gericht op het slopen en nieuwbouw van appartementen! Hierbij is nagedacht over de wensen en vraagstukken van de klant, wat het bouwconcept wel en niet moet inhouden, noodzakelijke validatie uitgevoerd en zijn de eerste technische, functionele en financiële verkenningen gedaan