Appical - Creatieve Koppen
Klant Appical
Titel Redesign multiplatform applicatie
Diensten Design

Wie kent het niet. Je laat een applicatie of website bouwen en bent er ontzettend trots op. Maar na verloop van tijd is de boel alweer verouderd. De nieuwere standaarden bieden veel meer potentie om de manier van navigeren, designs of het platform verder te optimaliseren.
Appical is een organisatie die een platform heeft ontwikkeld om het ‘onboarding proces’ van medewerkers bij verschillende organisaties super makkelijk en mooi te maken. Wij hebben ze geholpen om hun multiplatform applicatie te redesignen naar de huidige standaarden.

Appical - logo - Creatieve Koppen

Appical

Appical is een Nederlandse organisatie gevestigd in Amsterdam die een platform heeft ontwikkeld om het ‘onboarding proces’ voor nieuwe medewerkers te optimaliseren. Hun laatste versie is AppicalNow en is multiplatform beschikbaar. Met het platform raken nieuwe medewerkers binnen nationale en internationale organisaties sneller bekend met de organisatie via web, mobile, ipad en andere devices. Zo integreren medewerkers sneller binnen een op maat gemaakte omgeving. Middels tekst, beelden, vragen en video wordt iedere nieuwe medewerker meegenomen in het verhaal van hun nieuwe werkgever.

Case

Wij hebben een platform gebouwd dat toe is aan restyling. Wij lanceren AppicalNow en voor die tijd willen wij de applicatie optimaliseren op vlak van gebruikersgemak en styling.

Resultaat

We zijn gestart met een analyse van de huidige applicatie. Hierin kwam goed naar voren wat de eisen zijn, hoe de applicatie er momenteel uitziet in alle verschijningsvormen en wat het einddoel is. Op deze manier kregen we met het hele team snel inzicht in wat er moest gebeuren. Op basis hiervan is een duidelijke prioriteitenlijst opgesteld. Zo konden de meest belangrijke zaken direct opgepakt en verwerkt worden door het development team.

In de start ontwikkelen wij een basisgrid (het fundament). Dit is een lijnenspel dat ervoor zorgt dat alle elementen die gebruikt worden door heel de applicatie op de juiste manier uitlijnen.

Na het ontwikkelen van een het basisgrid hebben we alle schermen die toe waren aan restyling opnieuw ontworpen.

Het resultaat is een applicatie die clean en gebalanceerd navigeert. Gebruikers zien duidelijk een flinke verbetering in gebruik. Het oogt rustig, alle belangrijke informatie staat bij elkaar en de applicatie zit logisch in elkaar.

Quote

Jeroen Roosenboom

Chief Operational Officer bij Appical

Wij zijn zeer te spreken over de samenwerking met Creatieve Koppen. Ze hebben in een kort tijdsbestek ons niet alleen fantastisch geholpen met een goed designed product, het proces van eerste gesprek tot en met oplevering was strak geregiseerd. Het was een inspirerend genoegen om met deze geoliede machine zaken te doen.

ER WAS EENS…

Wij zijn gek op verhalen en het kraken van cases.
Genoeg over ons, wij zijn juist nieuwsgierig naar jouw verhaal.
Deel je vraag hier of laten we een afspraak maken.