BASF - Creatieve Koppen
Klant BASF
Titel Een succesvolle lancering van verandering
Diensten Event, Conceptontwikkeling

Wanneer de markt verandert, kan een bedrijf beslissen om mee te veranderen of vast te houden aan wat vroeger werkte. Bij BASF Coatings Services is duidelijk gekozen voor verbetering door verandering. Het netwerk dat haar merk Glasurit ruim 20 jaar geleden voor haar klanten opzette, was toe aan een internationale stap en daarbij hoort een naamsverandering.

Verandering is spannend en om een verandering succesvol te presenteren en implementeren is het belangrijk om je verhaal goed te regisseren. Inhoud, structuur, beeld en authenticiteit moeten kloppen. Het strak geregisseerde proces heeft voor BASF uiteindelijk geleid tot een succesvolle introductie en evenement.

BASF - logo - Creatieve Koppen

BASF

BASF is het grootste multinationale chemieconcern ter wereld. Onder de merknaam Glasurit levert BASF producten en diensten aan autoschadeherstelbedrijven. Onder het motto ‘ProFit with Glasurit’ streeft Glasurit ernaar op professionele wijze de beste kwaliteit te bieden aan haar klanten over de hele wereld. Het succes van haar klanten is belangrijk; Glasurit is ruim 20 jaar geleden gestart met haar klantennetwerk, onder andere om het delen van kennis gemakkelijker te maken.

Case

“Voor onze klanten hebben we ruim 20 jaar geleden een netwerk opgezet: Glasurit RATIO Partner Groep. Dit netwerk wordt door ons ondersteund in bedrijfsvoering en bij innovatie, zodat onze klanten beter in kunnen spelen op marktontwikkelingen. Omdat we veranderingen signaleren in de autoschadeherstelmarkt, hebben we besloten dit netwerk samen te voegen in een internationaal netwerk, met een nieuwe naam: ColorMotion. Hoe kunnen we dit het beste communiceren naar onze ruim 250 leden?”

Resultaat

Ons brein is erop gebouwd om verandering te weerstaan. Zodra je je dat realiseert, is de eerste belangrijke stap in een traject als dit gezet. Omdat we bij Creatieve Koppen veel bezig zijn met de werking van het brein, weten we hoe belangrijk het is om een verandering goed voor te bereiden. Voor BASF zijn we daarom als regisseur betrokken om de presentatie van de nieuwe naam tot in de puntjes voor te bereiden en te organiseren.

We wilden niet dat het nieuws op de dag zelf uit de lucht kwam vallen. Daarom was de uitdaging vóór het evenement in alle uitingen de nieuwe naam door te laten schemeren. Daarnaast hebben we alle sprekers, inclusief de dagvoorzitter, ondersteund bij het presenteren van een goed verhaal qua structuur, inhoud, beelden en authenticiteit. Ook de accountmanagers van Glasurit – de gezichten van de onderneming – zijn meegenomen in het verhaal tijdens het evenement.

Het evenement was georganiseerd rondom het thema ‘Kleur en Beweging’, een directe link naar de naam ColorMotion. In iedere presentatie en in ieder detail was kleur en beweging te ontdekken. De naam en het concept zijn uiteindelijk onthuld tijdens een grote lasershow, waarin beelden van de oprichting tot aan de laatste ontwikkelingen gebruikt werden.

De deelnemers zijn naar huis gegaan met een duidelijke boodschap en de wetenschap dat hun netwerk zowel geoptimaliseerd als geïnternationaliseerd is. Ze hebben inzicht gekregen in alle nieuwe mogelijkheden. Achteraf zijn mailingen verstuurd om de doelgroep warm te houden en de zogenoemde heartbeat te starten en om deze nooit meer te beëindigen.

Quote

Wim Drost

Manager bij BASF

“We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Het doel was het netwerk in beweging brengen en dat is zeker gelukt. Dit kwam doordat het programma goed in elkaar zat, waarbij de lasershow echt de kern van de boodschap raakte: ‘Kleur en Beweging’. Dit was het hoogtepunt van het event en is te danken aan Creatieve Koppen, die dit proces van a tot z geregeld en begeleid heeft. Het was gaaf om te zien dat iedereen met een glimlach naar huis ging.”

ER WAS EENS…

Wij zijn gek op verhalen en het kraken van cases.
Genoeg over ons, wij zijn juist nieuwsgierig naar jouw verhaal.
Deel je vraag hier of laten we een afspraak maken.