Boskalis EMM: Opzetten structuur & cultuur van innovatie- en creativiteitmanagement

Boskalis EMM

Boskalis Nederland werkt aan infrastructurele projecten op land en water in Nederland. Het bedrijf is dochter van de internationale maritieme dienstverlener Koninklijke Boskalis Westminster N.V.

De divisie Earthmoving & Mining richt zich met ca. 30 medewerkers op het managen en innovatief uitvoeren van grote, complexe en logistiek ingewikkelde grondwerken in binnen- en buitenland. De focus ligt op grondverzet met een groot volume of een hoge productie, ontgraven van bouwkuipen, complexere stenenwerken, grote saneringen, open pit mijnbouw, grondverzet bij aanlandingen en het innoveren van grondverzetmaterieel.

Case

Erik van Deursen, Boskalis Nederland: “Voor het Nederlandse business segment van Boskalis was in oktober een werkbezoek gepland. Onderdeel van dat werkbezoek was een workshop van max. 1,5 uur om ons team van ca. 30 man uitvoerend personeel aan te zetten tot creatiever denken.”

“Ons doel is onderscheidend in onze markt te zijn. We willen een van de meest innovatieve spelers zijn. In de praktijk laten we ons echter leiden door de korte termijn, we springen van deadline naar deadline. Ik wil dat we onze mensen uit die korte termijn krijgen en dat we hen een spiegel voorhouden.”

We willen die eerste stap naar een innovatieve speler graag maken met Creatieve Koppen door jullie de workshop te laten begeleiden.”

Resultaat

Creatieve Koppen heeft Boskalis EMM begeleid in de eerste stap naar het opzetten van een structuur en cultuur van innovatie- en creativiteitmanagement. Daarmee is de ambitie van EMM een stap dichterbij: de meest innovatieve speler op het gebied van drooggrondverzet worden, in Nederland en daarbuiten.

De creatieve sessie was hierin de eerste stap. Na een korte masterclass over creativiteit en innovatie en de werking daarvan in het brein gingen de ruim 30 deelnemers aan de slag met meerdere vraagstukken, zowel individueel als in teamverband.

De sessie bood wel al veel inzichten bieden in beweegredenen van de EMM uitvoerders, hoe de dynamiek in het team is, hoe ze zelf tegen Boskalis en hun dagelijkse werk aankijken. Medewerkers gaven aan enthousiast en geïnspireerd te zijn om hun ideeën in breder verband te delen

Quote

Erik van Deursen,
Boskalis Nederland

“De kracht van Creatieve Koppen zit ‘m in het meedenken met de uitdaging, met goede oplossingen komen en hierin structuur bieden!”