DIENSTEN

De directie van de Van Nelle Fabriek wil het aantal zakelijke huurders van het bedrijfscomplex uitbreiden. Om die reden is het noodzakelijk de positionering van de Van Nelle Fabriek te versterken. Welk verhaal vertel je en hoe breng je dit goed over aan potentiële huurders? De kroniek van de geschiedenis is prachtig, maar nu is er behoefte aan een verhaal over de Van Nelle Fabriek anno nu: Een fantastische plek in Rotterdam om te werken, met een goede bereikbaarheid en in de glorie van de fabriek.

Weekend van de Wetenschap - logo - Creatieve Koppen

Van Nelle Fabriek

De Van Nelle Fabriek is één van de belangrijkste iconen van het Nieuwe Bouwen in Nederland en niet alleen een Rijksmonument, maar sinds kort ook Unesco Werelderfgoed. Bovenal is het een fantastisch mooi pand in het Noorden van Rotterdam. Vroeger zat hier uiteraard de fabriek van Van Nelle, waar door honderden medewerkers thee, koffie en tabak geproduceerd werd. Het pand zelf is vooruitstrevend en destijds speciaal voor het welzijn van de fabrieksarbeiders ontworpen. Het werk met staal en veel glas zorgt niet alleen voor een bijzonder mooie constructie, maar ook voor een open en lichte omgeving voor de medewerkers van toen en nu.

Case

“We willen graag een overtuigend verhaal vertellen gericht op de toekomst, zonder afbreuk te doen aan de indrukwekkende historie van de Van Nelle Fabriek. Hierbij moeten we duidelijk maken waar we voor staan. Als resultaat willen we een pakkende pay-off en een bondige tekst die goed beschrijft wat de emotie is van de Van Nelle Fabriek. Een tekst die uitnodigt om hier je bedrijf te vestigen. Kan Creatieve Koppen ons hierbij helpen?”

Resultaat

We hebben ons eerst verdiept in de historie van de Van Nelle Fabriek. Dit gaat ons makkelijk af aangezien we zelf werkzaam zijn in dit fantastische pand. We geven ook regelmatig rondleidingen aan mensen die bij ons op bezoek komen. Na de research hebben we een creatieve sessie opgezet om met behulp van andere huurders en wilde koppen goed de identiteit te pakken. De resultaten uit de sessie hebben we omgezet naar concrete ideeën om de Van Nelle Fabriek een nieuw passend verhaal te geven. De Creatieve Koppen sessie hebben we in de mooiste ruimte van de Van Nelle Fabriek georganiseerd, waar we vaker bijeenkomsten organiseren: de Tearoom. Dit is de plek waar vroeger de belangrijke klanten van Van Nelle uitgenodigd werden. Deze ruimte is op het dak van de fabriek geplaatst en biedt een adembenemend uitzicht over Rotterdam en de steden eromheen.

Na de creatieve sessie hebben we met ons team een passende vertaling gemaakt van de research naar de ideeën en beelden van de diverse koppen. Al snel zochten we verbinding met het fysieke en de historie om dit voor ons te laten werken in de toekomst. Ook hebben we aspecten van de typische Rotterdamse cultuur (“niet lullen maar poetsen”) verwerkt in de aanpak. Zowel de nieuwe pay-off als het nieuwe positioneringsverhaal zit bomvol verwijzingen en links naar het verleden, het nu en de toekomst. Het activeert mensen om van de Van Nelle Fabriek gebruik te maken.

De pay-off is geworden: ‘Maak toekomst.’ Een verwijzing naar het maken / produceren van goederen uit het verleden en de toekomst. De toekomst geeft aan dat alle bedrijven die hier werken bezig zijn met de toekomst en met het vooruitstreven.

Ook de doelgroep – groeibedrijven – is helder gedefinieerd naar aanleiding van de sessies. Waar vele organisaties / verzamelplekken binnen Rotterdam zich richten op startups wil de Van Nelle Fabriek zich richten op de bedrijven na de startup fase.

We hebben ervoor gekozen een beeldende tekst te maken, waardoor het glorieuze verleden een plaats krijgt in de huidige tijd:

“De Van Nelle Fabriek is een Rotterdams industrieel icoon dat een glorieus verleden combineert met een focus op de toekomst. De Van Nelle Fabriek biedt groeibedrijven schaalbare kantoorruimte met een uniek karakter en alle denkbare voorzieningen om de toekomst naar hun hand te zetten. Maak toekomst in de Van Nelle Fabriek.”

Stap in de voetsporen van duizenden Rotterdammers die van aanpakken wisten. Laat je overweldigen door het iconische gebouw dat symbool staat voor visionair ondernemerschap. Duw zware deuren open en volg de routes van ongebrande koffiebonen, geurige tabak en ruwe thee. Ervaar met elke traptrede hoe Rotterdamse grond plaatsmaakt voor een vergezicht op de skyline van een wereldstad. Voel hoe het licht door metershoge ramen de inspirerende ruimte vult. Vestig je bedrijf in schaalbare ruimte met alle denkbare voorzieningen. Werk samen binnen een netwerk van groeibedrijven. Sla de brug tussen Rotterdam en de rest van de wereld. Ontvang je relaties in een omgeving die zijn gelijke niet kent. Sluit werelddeals op het dak van een Rotterdams icoon en vier je succes. Groei!”
Tot slot hebben we de eerste designs gemaakt voor de website die het hele verhaal vertelt.

Quote

Anna Valentini

Marketing & Communications
Van Nelle Fabriek

“Creatieve Koppen is als geen ander in staat om snel en doeltreffend een vraagstuk te tackelen. Door creatieve talenten aan elkaar te koppelen en met elkaar te brainstormen wordt een probleem van verschillende invalshoeken benaderd waardoor zijn snel met een creatieve oplossing komen.”

ER WAS EENS…

Wij zijn gek op verhalen en het kraken van cases.
Genoeg over ons, wij zijn juist nieuwsgierig naar jouw verhaal.
Deel je vraag hier of laten we een afspraak maken.