Innovatie hackathon BINX Smartility

BINX Smartility is een integraal bouw én installatiebedrijf gevestigd in Groenlo. Met haar 45 medewerkers richt zij zich op het leveren van kwalitatief goede gebouwen waar opdrachtgevers en gebruikers intuïtief het maximale uit kunnen halen en het optimaal kunnen gebruiken waar het voor is bedoeld.

“Met een energiek en divers team van 13 collega’s hebben wij binnen 24 uur gesprint naar slimme oplossingen welke wij in de toekomst ook daadwerkelijk als dienst kunnen gaan aanbieden.”

Leonie Meuwszen, Proces Engineer, BINX Smartility

Situatie

BINX Smartility is een integraal bouw én installatiebedrijf gevestigd in Groenlo. Zij richten zich op het leveren van kwalitatief goede gebouwen waar opdrachtgevers en gebruikers intuïtief het maximale uit kunnen halen en het optimaal kunnen gebruiken waar het voor bedoeld is. Om haar klanten optimaler/completer te kunnen bedienen is er een 24 uurs hackaton ingezet voor het ontwikkelen van een innovatief smartility concept.

Project

Door het slim toepassen van onder andere data in een gebouw en bouwproces kan je ruimtes en gebouwen realiseren die afgestemd zijn op de corebusiness van de gebruiker, oftewel: smartility. BINX heeft het concept smartility verkend en een eerste vorm gegeven. Nu zijn ze toe aan de volgende stap, namelijk: het ontwikkelen van een toepasbaar en vermarktbaar smartility concept voor utiliteitsgebouwen in het onderwijs. Dit hebben we gedaan door het inzetten van een innovatiesprint in een bijzondere vorm: in een hackathon van 24 uur!

Resultaat

Na een gave, energieke, muzikale en soms ook heftige 24 uur, waarin het sprintteam middels de stappen van de innovatie sprint de context, problemen en kansen van smartility verder hebben verdiept zijn er drie smartility concepten voor (utiliteits)gebouwen in het onderwijs uitgewerkt. De drie concepten legden ieder op een ander aspect van Smartility de nadruk. In de evaluatie is gekozen om eerst 1 concept op te pakken en zo de huidige smartility dienstverlening van versie 1.0 naar 2.0 te tillen.