Interactieve presentatie innovatie KLM Catering Services

Voor KLM Catering Services (inflght cateraar) hebben we als speaker 125 leidinggevende geïnspireerd en geactiveerd. In een interactieve presentatie hebben we ze figuurlijk en letterlijk de sleutel gegeven tot succesvolle gedragsveranderingen. Aan de hand van talloze praktische voorbeelden hebben we toegelicht: waarom mensen wel/niet in beweging komen bij veranderingen, waardoor dit komt en hoe je, je eigen gedrag en die van anderen kunt beïnvloeden.

“Een leuke eerste inkijk in hoe ons brein met verandering omgaat, of zelfs tegenwerkt” en “Alleen als je begrijpt hoe mensen werken kan je begrijpen hoe mensen veranderen”

Maarten Stienen (Managing Director KLM Catering Services), KLM Catering Services

Situatie

KLM Catering Services (KCS) is inflight cateraar voor luchtvaartmaatschappijen. Met ruim 1350 medewerkers zijn zij niet alleen de grootste inflight cateraar van Nederland, maar ook de nummer vijf in Europa. Dagelijks serveren zij meer dan 55.000 maaltijden voor ruim 350 intercontinentale, Europese en cargovluchten.

Project

De directie van KCS presenteert de visie voor de komende jaren. Duurzaamheid en innovatie is één van de belangrijkste pijlers. Waarbij het cruciaal is om als leiders van KCS mensen in de juiste richting te laten bewegen, om toekomstige veranderingen snel en succesvol te realiseren.

Resultaat

Voorafgaand aan de presentatie van de directie hebben wij een inspirerend verhaal gedeeld met circa 125 KCS-leiders. Hierin hebben we hen de sleutel gegeven om gedragsveranderingen te realiseren.

Waarom mensen in beweging komen bij veranderingen, heeft voornamelijk te maken met de werking van ons brein. Dit hebben we gedaan aan de hand van talloze concrete voorbeelden. Wist je bijvoorbeeld dat uit wetenschap blijkt dat zo’n 90-99% van ons gedrag en keuzes onbewust zijn? Waardoor komt het nou dat het zo moeilijk is om een dieet op lange termijn vol te houden? Hoelang duurt het om te leren fietsen op een fiets waarbij het stuur verkeerdom zit? En hoe lang het duurt om weer gewend te raken aan de normale fiets? Met deze sessie hebben we ze inzicht gegeven hoe ze als leider hun team mee kunnen nemen in veranderingen.