NEMO - Creatieve Koppen
Klant NEMO
Titel Groeien als team
Diensten Creatieve sessie, Event

Op een zomerse dag verzamelen zes ervaren projectleiders van Science Center NEMO zich op een bijzondere locatie; de Gewoonboot op het NDSM terrein in Amsterdam Noord. Deze omgeving – die van zichzelf creativiteit en beweging ademt – is uitermate geschikt om elkaar tijdens een interactieve teamsessie beter te leren kennen en een basis te leggen om als team verder te groeien.

NEMO - logo - Creatieve Koppen

NEMO

NEMO is het grootste science center in Nederland met ruim 500.000 bezoekers per jaar en een breed scala aan activiteiten op het gebied van wetenschap en technologie, gericht op een breed publiek. Science Center NEMO is onderdeel van Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie in Amsterdam (NCWT). Naast NEMO kent NCWT nog andere activiteiten, zoals het Weekend van de Wetenschap (WW) en het digitale platform Kennislink.nl.

Case

“Wij willen een creatieve hei sessie organiseren om de gang van zaken binnen het team te optimaliseren naar de toekomst en deze een mooie invulling te geven. Kunnen jullie ons daarbij helpen?”

Resultaat

NEMO is een bijzonder instituut. Wij van Creatieve Koppen kennen NEMO goed. Als kinderen hebben wij dit fantastische museum (en z’n voorgangers) vaak bezocht. En ook nu komen we er nog graag. Maar ook internationaal geniet NEMO aanzien vanwege haar tentoonstellingen en educatieve programma’s, soms met controversiële thema’s. We zijn er dan ook trots op dat we een rol hebben kunnen spelen in de ontwikkeling van het team achter de mooie programma’s.

Voor de projectleiders van NEMO hebben we een interactief programma samengesteld dat er op gericht is om elkaar goed te leren kennen. We hebben er zoals altijd op gefocust om het een energiek en doelgericht programma te maken.

Dit hebben we gedaan door met elkaar in concrete thema’s te duiken, zoals samenwerking & aansturing, communicatie, persoonlijke ontwikkeling en door op zoek te gaan naar elkaars sterke punten.

Onze benadering zorgde ervoor dat het team in een rap tempo elkaar op een bijzondere manier nog beter leert kennen, waardoor veel resultaten geboekt konden worden. Ook was er ruimte om in een andere omgeving de ideeën de ruimte te geven: tussendoor hebben we een boottocht door de grachten van Amsterdam gemaakt en na de sessie hebben we uitgebreid nagepraat tijdens een heerlijk diner. Kort erna ontving het team van ons een uitwerking van de sessie.

Quote

Harold Lamme

Projectmanager bij Het Weekend van de Wetenschap

“Creatieve Koppen heeft mij doen overtuigen dat de werkwijze die zij hanteren om werkelijk alles uit een mens te halen, werkt. Na de briefing was ik ook aan mijn lot overgelaten en moest ik me overgeven aan wat zou komen tijdens de creatieve sessie. Het resultaat was precies dát wat ik die dag wilde bereiken met mijn team. We zijn er na deze inspirerende dag mee aan het werk gegaan en het begint zijn eerste vorm te krijgen in de praktijk.”

ER WAS EENS…

Wij zijn gek op verhalen en het kraken van cases.
Genoeg over ons, wij zijn juist nieuwsgierig naar jouw verhaal.
Deel je vraag hier of laten we een afspraak maken.