Microsoft - Creatieve Koppen
Opdrachtgever Microsoft Nederland
Titel Referentiecases met de juiste inhoud, vorm en authenticiteit
Diensten Conceptontwikkeling, storytelling

Microsoft laat graag zien dat partners en klanten op succesvolle wijze gebruik maken van Microsoft producten. Hiervoor worden onder andere referentiecases gebruikt, die anderen inspireren om ook succesvol te willen zijn. Het probleem waar zij al een tijd mee zitten is dat de huidige referenties nogal saai zijn, enorm uitgebreid, komen niet tot de kern en hebben vaak lange doorlooptijden.

Soms aangevuld met een foto of video, maar meer dan dat ook niet. Nu is het tijd voor verandering! Voor het MKB gingen zij op zoek naar een nieuwe vorm en kwamen bij Creatieve Koppen terecht.

Microsoft

Microsoft logo - Creatieve Koppen

Mensen en bedrijven helpen bij het verwezenlijken van hun doelen, dromen en ambities. Dat is de missie van Microsoft. Dat doen zij door Microsoft technologie vóór ze te laten werken. Meer dan 100.000 Microsoft-collega’s wereldwijd werken dagelijks aan het inlossen van deze belofte om iedereen – zowel consumenten, MKB, grootzakelijke bedrijven als overheden – te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Case

“Een belangrijk onderdeel in onze communicatie is Storytelling. We laten graag klanten vertellen over hun uitdagingen en welke oplossingen (mbv Microsoft technologie) ze geholpen hebben de volgende stap te zetten of meer uit hun onderneming te halen.

We zoeken naar een programmatische maar juist ook innovatie aanpak om veel, goede, inspirerende klantverhalen naar de markt te kunnen brengen.”

Strips

Infographic

Animated Infographics / Animaties

Samen met Microsoft is Creatieve Koppen aan de slag gegaan om deze inspirerende klantverhalen op de juiste manier naar de markt te brengen. Van saaie lange teksten, naar spraakmakende designs die wél inspireren! Vooraf hebben we met elkaar een duidelijk proces vastgesteld. Van intake tot aan oplevering, het is belangrijk dat alle stappen goed worden doorlopen. Per case is er goed gekeken waar de informatie zich het beste voor leent; een onepager, een strip, een infographic, animated infographic of juist een animatie. Al deze vormen zijn geheel in de ModernBiz stijl van Microsoft vormgegeven. Als de vorm bepaald is kunnen we verder met het maken van een storyboard of schetst, het schrijven van een sterke tekst en het vinden van de juiste voice-over voor de animatie.