sessie-SynerScope

SynerScope is de analytics oplossing die hulp biedt bij het detecteren van essentiële informatie in enorme hoeveelheden data, waaronder ook dark data. Synerscope maakt dit inzichtelijk en bruikbaar. Ze zochten naar een creatieve oplossing om hun propositie helder te krijgen en te verpakken naar een sterke animatie.

SynerScope

SynerScope en IBM

SynerScope heeft een geavanceerde softwareoplossing die gekoppeld kan worden aan een uiteenlopende verzameling van data waarmee zeer snel diepgaande analyses uitgevoerd kunnen worden op een gebruiksvriendelijke manier. De analyses maken in no time op een nieuwe gevisualiseerde manier duidelijk waar problemen/oorzaken zich bevinden en waar men moet zijn om deze op te lossen of te veranderen.

SynerScope en IBM werken samen, IBM levert hardware (Power8) waar de softwareoplossing van SynerScope op draait. Gezamenlijk willen zij toewerken naar een blijvende oplossing voor de lange termijn, zodat bedrijven zich beter kunnen richten op verwachtingsmanagement en risico’s kunnen vermijden.

De unieke methode loopt voor op traditionele systemen en verwerkt verschillende soorten data (sensor, video, radio, electric grid, signal, Internet of Things) zonder vooraf te filteren of te structureren. Hieruit volgt een betrouwbare, visuele data-analyse waaruit men, vaak verrassende, correlaties ontdekt en conclusies uit kan trekken.

Case

Een complexe tool die ervoor zorgt dat een uiteenlopende verzameling van data binnen no time wordt gevisualiseerd tot heldere inzichten, om zo betere beslissingen te nemen en conclusies te trekken. Klinkt prachtig, maar met welke belofte wil je de markt betreden? En belicht je dan juist de snelheid van de tool, de mooie visualisaties met patronen of toch de hoeveelheden verschillende data die verwerkt worden? Dit was de case van SynerScope en IBM. Zij zochten naar een creatieve oplossing om hun propositie helder te krijgen en te verpakken naar een sterke animatie.

Resultaat

Het creëren van een sterke propositie

Na de start met een gezamenlijke kick-off waarin alle kaders, bevindingen en doelen zijn benoemd, hebben de regisseurs van Creatieve Koppen zich goed verdiept in de case. Hoe zorgen we ervoor dat we de juiste boodschap overbrengen? Wat vindt de doelgroep belangrijk? Wat maakt het uniek? Allerlei vragen die beantwoord moeten worden om zo een goede propositie te vinden.

 

In een creatieve sessie werd het team van SynerScope en IBM onder druk gezet om zoveel mogelijk ideeën te genereren. Een belangrijk onderdeel voor het creëren van een sterke propositie, zijn het noemen van beloftes die SynerScope en IBM willen en kunnen maken. De truc is om uit deze beloftes het meest unieke te grijpen en dit vervolgens groter te maken.

 

De sessie leverde waardevolle input op om de volgende fase in te gaan; de selectiesessie. Alle resultaten worden geanalyseerd en geselecteerd aan de hand van verschillende criteria, om vervolgens toe te werken naar een top 3. Deze 3 zijn verder uitgewerkt tot volledige proposities; de belofte, de boodschap, de juiste vorm en uitstraling. Het team heeft vervolgens een keuze gemaakt uit deze top 3 en dit is verder verwerkt tot de definitieve versie. Deze propositie is vervolgens vertaald naar een animatie van slechts 60 seconden, waarin de uitdaging was om de boodschap op een begrijpelijke maar ook krachtige manier over te brengen.

“Discover smart insights with next generation data analysis – Combine the power of IBM with the smart software of SynerScope.”

 

Deze propositie richt zich op de ‘slimme’ en ‘snelle’ inzichten die IBM en SynerScope met de vernieuwende technieken samen realiseren. We spreken over next generation, omdat huidige methodes onvoldoende met de steeds groter groeiende hoeveelheid van (vooral ongestructureerde) data om kunnen gaan. Met ongekende snelheid laat SynerScope in een totaaloverzicht patronen en verbanden zien die betrouwbare en verrassende informatie leveren.

Synerscope from Creatieve Koppen on Vimeo.

Quote

Jessica Heres, marketing @ OnChannel

“Veel bedrijven en zeker IT bedrijven zijn geneigd om alles over het product te vertellen en daardoor te verzanden in technische details. Creatieve Koppen heeft ons door hun zeer bekende creatieve koppen sessie geholpen de kernzaken van de bijzaken te scheiden en samen tot een propositie te komen die we hebben kunnen vertalen in een animated video. Door de betrokkenheid van alle stakeholders – IBM, Synerscope en OnChannel, hebben we een mooi resultaat weten te bereiken dankzij Creatieve Koppen.”