SMT: Bring it to the Core

Vernieuwde Strategie Ontwikkelen

SMT is aan het groeien en heeft een grote ambitie. Traditioneel hebben ze zich als IT leverancier gepositioneerd. De directie wilde zich meer ontwikkelen als Touch Leader.

Situatie

SMT is gevestigd in Nederland en Belgie en met haar 150 medewerkers adviseren ze bedrijven in het leveren van toegevoegde waarde uit data. SMT is de grootste Nederlandse Splunk (software leverancier) partner. Daarnaast bieden ze diensten aan mbt AppDynamics en Cisco Tetration. De nieuwe directie heeft een duidelijke groei voor ogen met het bedrijf en heeft Creatieve Koppen gevraagd te ondersteunen in het ontwikkelen van de strategie (3 jaar), identiteit, positionering en propositie. Dit met het doel om meer touch leadership te zijn en uit te stralen.

Project

Samen met de directie en met de afdeling marketing hebben we als regisseur van vernieuwing de nieuwe strategie van SMT gevormd. Dit hebben we gerealiseerd met meerdere sessies met de directie, het MT, medewerkers en zelfs ook klanten. Bepaalde informatie hebben we juist opgehaald met Accept Mission (digitale brainstorm tool) en vervolgens doorgepakt in fysieke strategische sessies om beslissingen te nemen. We vormden samen met SMT een kernteam waarin we de de resultaten ontwikkelde en ook duidelijk bleven communiceren met de doelgroepen. We hebben gekozen om ze goed betrokken te houden en ook hiermee al voorbeeldgedrag te tonen naar de nieuwe proactieve positionering van het bedrijf.

Eindresultaat

Uiteindelijk heeft dit geleidt tot een nieuwe en duidelijke strategie, een identiteit wie het bedrijf is met scherpe kernwaarden, positionering dat verteld hoe ze zich uniek gaan positionering in de markt, propositie in de vorm van duidelijke kernachtige zinnen die vertellen wat SMT doet en hoe ze uniek zijn. “Bring it tot he core”. De duidelijke identiteit is omgevormd in kernwaarden die gebruikt worden om de juiste mensen aan te nemen en in te ontwikkelen. De positionering wordt nu gebruikt in de marketing en andere uitingen om SMT uniek en krachtig te positioneren.

Over Creatieve Koppen

Creatieve Koppen is een innovatiebureau dat gespecialiseerd is in het organiseren en realiseren van innovatie. Benieuwd naar onze denkwijze en wie wij nou écht zijn?