TrueLime - Creatieve Koppen
Klant TrueLime
Titel Een heldere identiteit met een sterk verleden
Diensten Brand identity, Naming

Een nieuwe naam bedenken is een vak apart. De uitdaging is misschien nog wel groter wanneer een bestaande organisatie kiest voor een nieuwe naam. Het draait namelijk niet alleen om de techniek van het verzinnen van een naam. Het gaat in de kern over identiteit, herkenning en acceptatie. TrueLime durfde deze uitdaging met ons aan te gaan. Onze focus lag op het meenemen van alle belanghebbenden in het proces, van het ontdekken van de beste naam tot de bekendmaking van het resultaat.

TrueLime - logo - Creatieve Koppen

TrueLime

TrueLime is een softwareleverancier, maar dan net anders. TrueLime levert diensten als website ontwikkeling, applicatie ontwikkeling, narrowcasting, integratie & migratie en BPM met het doel mensen te verlossen van hun hoofdpijnvraagstukken. Het bedrijf is gericht op het bedenken en creëren van échte oplossingen, van software om blij van te worden.

Case

“Wij hebben één overkoepelende naam nodig voor ons gecombineerde bedrijf, wat oorspronkelijk uit een aantal zelfstandig opererende bedrijven bestond. Deze naam moet goed passen bij onze (nieuwe) gezamenlijke identiteit en onze diensten en geaccepteerd worden door medewerkers en klanten.”

Resultaat

Een goede naam kenmerkt zich doordat deze goed aansluit bij de identiteit van de organisatie en bij het (gewenste) imago. Daarom hebben wij voor een aanpak gekozen waarbij we met directie, medewerkers én klanten verschillende creatieve sessies organiseerden om de identiteit van de organisatie goed in kaart te brengen. Ook bedachten we met deze gegevens een aantal ideeën voor namen. We kwamen erachter dat de kracht van het bedrijf zit in de positieve focus op haar klanten en medewerkers én in de sterke kern van het bedrijf.

Deze twee krachten zijn gecombineerd in een naam die fris is en stevig in de mond ligt. Het resultaat: TrueLime.

True staat voor de kernwaarden: echt, eerlijk, betrouwbaar en loyaal. Lime is een respectvolle verwijzing naar de oprichters van de onderneming. Hun naam is ‘Van der Linden’, een verwijzing naar de lindeboom. In het Engels wordt deze boom ook wel lime tree genoemd, waarbij lime verwijst naar de bloesem van de lindeboom.

Een mooie naam op papier is een belangrijke, naar ons inzien een eerste stap. In de communicatie naar de medewerkers en de klanten hebben we voorafgaand aan de lancering van de nieuwe naam met leuke acties de woorden True en Lime kenbaar gemaakt. Door deze aanpak, gebaseerd op plezier, zorgden we ervoor dat iedereen bij de bekendmaking meteen een positieve associatie met de naam had. Zo krijg je mensen in beweging.

Tot slot hebben we gezorgd voor een hele frisse uitstraling bij de naam, met een logo dat de symboliek van de onderneming direct raakt. Dit is de lindeboom geworden.

We zijn zelf super trots op zowel het proces als op het uiteindelijke resultaat.

Quote

Eddy de Ridder

Marketing manager bij

TrueLime

Met de hulp van Creatieve Koppen hebben we een mooie nieuwe naam en logo die onze identiteit en imago goed en krachtig weergeven.

Naast de link met het verleden door de Lime van de Limetree drukken we onze kernwaarden nu uit middels het woord ‘True’.

Dit ‘True zijn’ daarbij terugzien in een erg mooi logo is voor ons van grote waarde. Wij zijn er erg trots op en blij mee!

ER WAS EENS…

Wij zijn gek op verhalen en het kraken van cases.
Genoeg over ons, wij zijn juist nieuwsgierig naar jouw verhaal.
Deel je vraag hier of laten we een afspraak maken.