Vaak wordt gezegd dat prikkels zorgen voor creativiteit. Hier zijn wij het zeker mee eens. Alleen geloven wij er niet in dat iedere prikkel daadwerkelijk zorgt voor de juiste creativiteit. En zeker niet voor productiviteit. Gecontroleerde prikkels, dus prikkels die gecreëerd zijn met een bepaald doel wel. Bijvoorbeeld om te inspireren of mensen uit hun comfortzone halen, dat werkt prima. Maar het vinden van de juiste balans hierin is essentieel. Je wilt natuurlijk niet jouw organisatie overladen met prikkels die eerder zorgen voor chaos dan voor creativiteit. In dit artikel vertellen we je graag meer…

Rotzooi
Als een kamer een rotzooi is dan zijn de meeste mensen geneigd om het op te ruimten. Wanneer het gaat om een situatie die we niet snappen maar wel belangrijk vinden, proberen we structuur te creëren en het op te lossen. Prikkels zorgen ervoor dat mensen structuur willen ontdekken of willen maken om de situatie aan te kunnen. Sommige mensen kunnen de prikkels zeer snel accepteren en ermee omgaan zoals het is. Anderen worden juist gillend gek en gaan vluchten…. of vechten. Bij vechten probeert men de prikkels om te zetten in een situatie die beheersbaar is. Bijvoorbeeld een kamer die ontploft is juist weer opruimen. Wat vluchten betekent hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen 😉

Productiviteit vs. Creativiteit
Als je productief wil zijn is het belangrijk dat je weinig tot geen prikkels krijgt. Dit zorgt namelijk voor afleiding. Als je iets niet wil wanneer je productief moet zijn, is dat je gestort wordt Zorg er dus voor dat je werkplek netjes en opgeruimd is. Laat alleen de dingen liggen waar je op dat moment mee bezig bent. Wil je juist creatief zijn? Treed dan buiten je werkplek en ga op zoek naar nieuwe prikkels. Zo ben je op je best op de juiste momenten.

Creatief proces
In onze innovatietrajecten maken we gebruik van een gestructureerde aanpak. In deze aanpak gebruiken we prikkels om mensen alert en scherp te houden. Juist als deelnemers tijdens een creatieve sessie het onderwerp onder de knie krijgen, zijn prikkels handig om hen op het verkeerde been te zetten. Namelijk op de grens tussen het onbekende en het bekende zijn mensen het meest creatief merken wij.

De juiste prikkel om het beste eruit te halen
Je kent het wel. Dat gevoel wanneer je tijdens een sessie of brainstorm dat ene idee naar boven voelt komen, waar je je gedachten vervolgens niet meer vanaf kan halen. Het is goed, het is een geweldig idee. Maar juist op dat moment moet je als begeleider een actie uitvoeren zodat mensen niet vasthouden aan dat ene idee. Bijvoorbeeld door snoeihard te vertellen dat dit echt niet kan. Zeg dat dit al eerder gedaan is, of dat je opa dit nog had kunnen bedenken. Als begeleider mag je dit soort opmerkingen wel maken. Het zorgt er namelijk voor dat we een prikkel krijgen om nog verder te kijken of het idee nog beter te maken. Dit is alleen te doen als je precies weet hoe de deelnemers in de sessie staan qua energy, emotie en een aantal andere factoren. Zo kan je gestructureerd de deelnemers voeden met de juiste prikkels. Je haalt dan het onderste uit de kan tijdens een sessie of brainstorm. De deelnemers in onze innovatietrajecten kunnen dit zeker beamen.

Conclusie
Bij een echt innovatietraject is het nodig om prikkels in te zetten om het beste eruit te halen. Zo kun je zorgen dat je goede resultaten behaald. Een ongestructureerd traject is niet iets waar je op zit te wachten. Zorg dat je dit traject net als ons strak regisseert. Dat houdt niet in dat de deelnemers telkens in een andere houding moeten schieten door de diverse prikkels, maar onbewust naar boven brengen door gestructureerd de deelnemers te prikkelen. Dit is namelijk onze stijl and they want it!
Wij leggen achteraf altijd uit welke prikkels we hebben gecreëerd en waarom. Dit zijn super interessante gesprekken. Wij vertellen waarom we bepaalde werkvormen en interventies toepassen. Soms vooraf, meestal achteraf.

Weet jij hoe je de prikkels in jouw organisatie structureert? Wij sparren graag met je om te kijken naar de structuur, wat gaat leiden tot innovatie.