Dit knaagde, bij mij en bij Jeroen Bol van SPING. Daarom heeft Creatieve Koppen samen met SPING het stApp voor stApp concept opgezet. Daarmee helpen we organisaties bij het bedenken van Apps. We bedenken geen Apps omdat het kan, maar we bedenken Apps die een organisatie helpen bij het behalen van haar doelstellingen. De doelstellingen van de organisatie staan dus voorop.

Natuurlijk bezit elke hype ook zijn goede kanten. Je kunt vanwege het gebruiksgemak niet om Apps heen. Ook zijn er ontzettend veel Apps die werkelijk waarde toevoegen. In mijn optiek zijn het er alleen te weinig. Wij helpen organisaties daarom graag met onze aanpak.

De bewezen Creatieve Koppen aanpak, waarbij we een groep externe koppen bij elkaar brengen, zorgt voor een explosie aan App ideeën. In een energieke sessie bedenken we de meest bizarre App-concepten. Aan het eind van de sessie nemen we alle concepten onder onze arm mee, we mengen ze met wat realiteitszin, vertalen ze naar de doelgroep, matchen met de doelstellingen van de organisatie in kwestie en werken ze samen met SPING uit tot een aantal concrete schermen zodat de ideeën gaan leven.

Het resultaat is een aantal briljante App-concepten, beeldend vormgegeven in scherm-ontwerpen met een duidelijk verhaal over hoe ze de doelstellingen van de organisatie in kwestie ondersteunen. Vervolgens hoeven ze alleen nog maar gerealiseerd te worden, iets waar SPING graag mee helpt.

Van vaag idee naar concrete case: stApp voor stApp! Simpel toch?