In het creatieve proces leggen we vaak de lat erg hoog. We hopen, bij wijze van spreken, die ene natuurkundige verklaring in de vorm van een kloppende formule te bereiken. Ohja, het liefste in een halve dag. Theoretisch moet dit mogelijk zijn echter… šŸ˜‰

Eigenlijk kopiƫren wij dus enorm veel. Iets wat we ergens toevallig hebben opgepikt, iets uit den andere branche, concurrerende website of hetzelfde als vorig jaar maar dan groen. Het maakt niet uit. Het doel heiligt alle middelen. Iedere creatief proces moet een doel hebben. Als uiteindelijk na : ideeƫn genereren, selecteren, maken van plan, uitvoeren van het plan het doel gehaald is dan is het prima.

Vaak merken wij in de praktijk dat veel mensen geneigd zijn om het proces te starten zodra er een goed idee is. Ons advies is: neem meer tijd voor het genereren van ideeƫn. Juist door een aantal goede ideeƫn te combineren ga je het eindresultaat makkelijker halen. Dus niet te snel verliefd worden. Hetzelfde geld voor het zoeken van een goed huis. Pas na een aantal huizen weet je goed wat je wil.

Je kunt gerichter zoeken en gerichter selecteren. Besteed dus regelmatig tijd aan het vinden van goede ideeƫn.