Onze visie op innovatie

Onder vernieuwing vallen drie begrippen: uitvindingen, innovaties en verbeteringen. Vernieuwing van organisaties is onze expertise en passie. Voor onze opdrachtgevers ontwikkelen wij concepten, begeleiden wij sessies, ontwikkelen wij het innovatievermogen van de organisatie en ontwikkelen wij nieuwe strategieën. Onze aanpak, diensten en producten zijn resultaatgericht en authentiek. Dit komt doordat wij de juiste doelgroepen vanaf het begin op een efficiënte manier betrekken.

Innovation Framework

Het model kent twee stromen: 1) Innovation Management (verticaal). Dit is de lijn van de bedrijfsstrategie naar beneden tot en met de roadmap. Dit werk hier levert continue innovatie projecten op om uit te voeren. 2) Innovatie process (horizontaal). Dit is het proces voor het uitvoeren van innovatie projecten. Dit levert uiteindelijke de business value voor innovatie. De meeste impact heb je als je innoveert in het belang van de busines strategie. Innovatie voedt ook de business strategie.

Creatieve Koppen Innovation Framework
Creatieve Koppen Innovation Framework

Een innovatie project is het project dat iets concreets realiseerd met het doel dat het geintegreerd is in de business (draaiende organisatie). Een innovatie project bestaat uit twee belangrijke fases: Fuzzy front end: Te komen tot een krachtige oplossing die waarde opleverd en de investering waard is. Project management: het resultaat is helder en het resultaat wordt stapsgewijs (agile) ontwikkeld.

Fuzzy Front end

Innovation Development

“Creativiteit is essentieel voor vernieuwing. Wij zijn gespecialiseerd in hoe je creativiteit echt kan stimuleren door het inzetten en betrekken van de juiste doelgroepen.”

“Onze dienstverlening, methodiek en adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en onze eigen experimenten en ervaringen.”

Innoveren doe je samen

Ontwikkelen doe je nooit alleen. Wij weten dat als je juist de interne en externe organisatie betrekt, je een niet te stoppen ontwikkeling creëert die de organisatie echt verder helpt. Wij verlenen onze diensten ook altijd samen met onze opdrachtgevers. Dit zorgt voor een duurzame samenwerking.

Gamification

Gamification is het toevoegen van spelelementen, met als doel mensen meer te motiveren en te betrekken in vernieuwing. Vaak is dit het stimuleren van de doelgroep om een proces te doorlopen en deze vast te houden op momenten waar men normaliter zou afhaken. Wij zetten gamification in bij onze fysieke en digitale sessies om alles uit een groep te halen op een super aantrekkelijke en energieke manier.

Wetenschap en praktijk

Sinds de start van ons bureau hebben wij onze methodiek gebaseerd op de wetenschap en geleerde lessen. Wij weten hoe een organisatie effectief en efficiënt kan innoveren, hoe de juiste strategie gebouwd wordt en wat helpt om mensen in de juiste beweging te brengen. Hoe het creatieve vermogen van mensen gestimuleerd kan worden om innovaties te realiseren die werkelijk waarde toevoegen.

Gestructureerd en resultaatgericht

We zijn uniek door onze werkwijze die we zelf hebben opgebouwd uit onderzoek en eigen experimenten. Dit hebben we verpakt in een aantal proces modellen waar we volgens werken. Deze stellen wij open beschikbaar. Alles wat wij doen is gestructureerd en resultaatgericht. Innovatie en strategie worden hiermee een begrijpbaar proces met duidelijke uitkomsten vooraf. Dit zorgt voor een efficient proces en een goed resultaat.

Wanneer is vernieuwing succesvol?

Een vernieuwing binnen een organisatie is succesvol zodra de einddoelgroep hem met een 8 of hoger beoordeelt. Vaak stoppen we in het proces te vroeg of betrekken we niet de juiste doelgroep om een succesvolle en waardevolle vernieuwing te realiseren. Onze regisseurs zijn getraind en ervaren in het begeleiden van succesvolle vernieuwing.

Vernieuwing doe je niet alleen

Vernieuwing doe je nooit alleen. Wij weten dat als je juist de interne en externe organisatie betrekt, je een niet te stoppen innovatie creëert die de ontwikkeling van de organisatie echt vooruithelpt. Wij verlenen onze diensten ook altijd samen met onze opdrachtgevers. Dit zorgt voor een duurzame samenwerking.

Digitale en live sessies

Een van onze unieke krachten is het regisseren van energieke en resultaatgerichte sessies. Voor idee generatie, selectie, strategie, etc. Gebaseerd op hoe het brein werkt en onze ervaringen hebben we een eigen methodiek ontwikkeld die zeer inspirerend en verslavend werkt. Naast fysieke sessies bieden wij ook digitale sessies aan. Hiervoor hebben we de serious innovation game: Accept Mission ontwikkeld. In trajecten zetten wij beide varianten in voor research, problem finding en solution finding, strategie ontwikkeling en betrokkenheid creëren bij doelgroepen.

Hi, laat gerust weten hoe ik je goed kan helpen. Stuur me een bericht en ik neem contact met je op.
T: +31 (0) 848 701 333

Over Creatieve Koppen

Creatieve Koppen is een innovatiebureau dat gespecialiseerd is in het organiseren en realiseren van innovatie. Benieuwd naar onze denkwijze en wie wij nou écht zijn?