Donderdag vond de Automotive Inspiration Day plaats speciaal voor directieleden en managers uit de autobranche. Steven Kop onze directeur mocht als één van de juryleden de innovatieprijs uit te reiken. Ook heeft hij aan de aanwezigen een sessie gegeven in innovatief denken.

Innovaties in de autobranche gaan razendsnel. Kijk alleen al naar ontwikkelingen als: Uber, elektrisch en autonoom rijden. Doel van de Automotive Inspiration Day is om personen binnen de branche te inspireren door presentaties van toonaangevende managers en persoonlijkheden uit andere branches of gebieden. De autobranche is continu bezig met vernieuwing en innovatie en denkt dit het beste te realiseren door ook naar andere markten te kijken. “Juist door over de schutting te kijken, kan de autobranche belangrijke stappen zetten op weg naar de toekomst” aldus Automotive. Creatieve Koppen was een van die sprekers. Steven gaf de workshop Leren innoveren.

Steven Kop, directeur Creatieve Koppen, gaf de workshop Leren innoveren. “Wat is eigenlijk het probleem? Ga geen oplossingen zitten bedenken omdat het cool is, maar los daadwerkelijk een probleem op”, luidt het advies van Kop. “Leer in ieder geval de juiste vragen te stellen.” Kop wees er ook nog op dat maar een klein percentage van alle innovaties slaagt en succesvol is. “Een goed idee bedenken en het goed uitvoeren zijn twee verschillende dingen. Een goede taakverdeling in een team is belangrijk.”

bron: Automotive verslag van de Inspiration Day

Van het evenement is ook een filmverslag gemaakt, waarin Steven ook wordt geïnterviewd en over meerdere type innovatie wordt gesproken.

 

De gelukkige winnaar van de innovationprijs die Steven heeft uitgereikt was Jonathan Verhaar van het bedrijf TU/e. Een terecht winnaar vond Steven, omdat het “Out of the box” thinking was en het get met name om goed samenwerken.

In het verslag van Automotive zijn nog veel meer interessante quotes van sprekers te vinden en informatie over het evenement. Je kan het volledige artikel lezen door door op de volgende link te klikken: Automotive Inspiration Day 2017

Benieuwd naar meer informatie over de denkwijze van Creatieve Koppen en Innovatie?