Creativiteit en innovatie zijn essentieel voor bedrijven die constant willen ontwikkelen. Deskundigen geloven dat risico ontwijkende organisatieculturen, een gebrek aan strategie, financiering en managementondersteuning leiden tot een achterstand in innovatie bij organisaties. Echter wanneer bedrijven gebruik maken van de ‘open cultuur’-benadering, zal dit leiden tot een aanzienlijke toename van ideeën om te innoveren. Dit zal uiteindelijk leiden tot baanbrekende innovaties. Bedrijven moeten samenwerking stimuleren en een open cultuur creëren waar voortdurend gewerkt wordt aan het genereren van ideeën, uitdagingen, het ontwikkelen van nieuwe producten en de strategie van de organisatie verbeteren.

De COVID-19 pandemie verandert de manier waarop organisaties samenwerken. Bedrijven hebben zich gerealiseerd hoe effectief live collaboration tools zijn, vooral als het gaat om het verbeteren van de innovatieoutput. Volgens de recente wereldwijde enquête van McKinsey & Co. sturen bedrijven meer aan op automatisering. Termen als AI en machine learning worden tegenwoordig steeds normaler. De focus verschuift naar medewerkerstevredenheid, ideeën genereren, verbeteren van vaardigheden en een teamgerichte omgeving.

Nu bedrijven steeds meer een digitale transformatie ondergaan, is Live Collaboration waar iedereen het over heeft.

Wat is Live Collaboration?

Live collaboration zorgt voor het verbinden van verschillende gebruikers op verschillende locaties om online deel te nemen aan diverse projecten/ initiatieven. Het zorgt ervoor dat mensen efficiënt kunnen communiceren, samenwerken en projecten beheren. Het biedt relevante stakeholders en teamleden real-time dezelfde informatie aan en houdt de projecten georganiseerd en op schema.

Waarom is het belangrijk?

Live collaboration is belangrijk om mensen efficiënt samen te laten werken voor betere resultaten. Net als digitalisering wordt innovatie steeds belangrijker. Je moet beter en sneller aan kunnen passen aan interne en/of externe veranderingen en kansen. Iedere organisatie heeft oplossingen nodig om sneller samen te werken en ideeën te delen, problemen op te lossen en uitstekende strategieën te bouwen.

Volgens PGI, concurreren organisaties wereldwijd beter als ze intern en extern efficiënter en beter samenwerken. Dit resulteert in een toename van 35% in innovatie en creativiteit op de werkvloer.

Voordelen van Live Collaboration voor jouw organisatie

  • Duidelijke communicatie, minder verwarring: Live collaboration is visuele communicatie met real-time updates. Het zorgt voor betere interactie in je vergaderingen.
  • Tijd besparend: Live collaboration is tijdefficiënt en -onafhankelijk. Het elimineert onnodige tijd om vergaderingen te regelen met verschillende groepen mensen. Ook bespaart het de tijd die verspild wordt in lange interne e-mailcommunicatie.
  • Verbetert de kwaliteit: De gegenereerde ideeën, problemen of oplossingen worden direct opgeslagen in het platform terwijl je werkt met de collaboration tools. De informatie wordt automatisch opgeslagen, er is geen verlies van inhoud en het kan gemakkelijk verbeterd worden door anderen.
  • Verhoogt productiviteit: Met de tools voor live collaboration kunnen mensen vanaf elke locatie werken, of je nu thuis werkt, op kantoor of andere vestigingen. Werk samen aan projecten die plaats onafhankelijk zijn, zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit.
  • Stimuleert creativiteit: Het samenvoegen van ideeën met alle uitgenodigde deelnemers op het platform boost je creativiteit, door de inspiratie die je krijgt van andere ideeën.
  • Geld besparend: Al deze voordelen helpen je organisatie financieel. Live collaboration helpt je organisatie om geld te besparen door deinefficiëntie te elimineren en de organisaties verder te laten ontwikkelen met waardevolle innovaties.

Wil je meer weten over hoe je Live Collaboration kunt gebruiken voor innovatie? Lees het volledige artikel hier.