Als innovatiebureau zijn wij continu bezig om onze kennis over innovatie aan te scherpen. Het ontdekken en verzamelen van nieuwe informatie is essentieel als bron voor nieuwe ideeën. Of voor werkmethoden waarmee een organisatie weer wat stappen verder kan komen. Wij vinden het belangrijk om onze inzichten ook met jullie te delen. Daarom hebben wij vijf artikelen verzameld die een breder beeld geven van het adopteren van innovatie.

1. NCBI
Een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar theorieën en methoden om de adoptie van innovatie te bevorderen. Wat dit artikel sterk maakt is dat er kritisch wordt gekeken naar gebruikte theorieën en methoden om het adopteren van innovatie scherper te krijgen.

2. Sigma Online
Een online artikel van Sigma Online dat inzoomt op het verspreiden van managementinnovaties. Met name wordt er gekeken naar hoe je weerstand, onwil en ambivalentie kunt tegengaan, en op welke manier innovaties beter en sneller geaccepteerd worden.

3. Open Innovatie
Een online artikel over het toepassen van open innovatie. Bij open innovatie is de theorie dat er externe factoren worden ingezet om innovatie te bevorderen binnen de organisatie. Een goed voorbeeld is Creatieve Koppen zelf. Wij helpen organisaties innovatie te implementeren en te adopteren. Op deze manier wordt er extern gebruik gemaakt van onze specialisatie om innovatie te bevorderen bij een opdrachtgever.

4. Toolshero.nl
Een online artikel over de diffusie van innovatie. Het bespreekt welke fasen een innovatie doorgaat voor hij volledig is geïmplementeerd. Belangrijk om in de gaten te houden is welke doelgroep belangrijk is binnen welke fase.

5. esb.nu
Een online artikel dat gaat over open innovatie. Hoe wordt in elke laag van de bevolking innovatie toegepast? Bij consumenten, producenten, management, etc. Het is belangrijk om te focussen op de verspreiding van vrije innovaties omdat dit nog achterblijft. Het gevolg is dat minder welvaartstoename.

Een andere goede tip is ook het artikel van één onze eigen innovatie regisseurs, Mirjam, genaamd: ‘Briljante jongens, die romeinen‘. Dit artikel bevat goede tips over het verankeren van een innovatieconcept binnen de organisatie.

Heb je zelf ook goede artikelen, websites of filmpjes over adoptie van innovatie? Deel ze met ons!
Veel leesplezier!