Op 23 november 2010 hebben enthousiaste collega’s van de Gemeente Deventer, die het aandurfden, aan den lijve ondervonden hoe het is om in een snelkookpan te zitten. Onder aansturing van bureau Creatieve Koppen (Robin van Koppen en Steven Kop) en een aantal P&O adviseurs van de Gemeente Deventer is gewerkt aan het thema ‘Natuurlijk kennis delen’.

Na een theoretische inleiding met leuke, aansprekende voorbeelden over het ‘waarom’ van Kennis Delen, gingen de deelnemers zelf aan de slag. De snelkookpan was een van de werkvormen die tijdens de workshop werd ingezet om de deelnemers te laten ervaren dat je in korte tijd (slechts een paar minuten) in staat bent om met een paar mensen tot de meest geweldige ideeën te komen. Vaak zijn daar geen lange en soms saaie vergaderingen voor nodig. En een tennisbal naar iemand gooien kan soms wonderen doen om te veel rationeel denken te doorbreken.

{youtube}dHcRJMPXDDI{/youtube}

“Mocht het zijn dat je collega ineens voorstelt om veel korter te vergaderen en dit staand te doen, schrik niet, hij heeft dan vast en zeker deelgenomen aan de workshop.”

De meest geweldige ideeën die in de snelkookpan ontstaan, kunnen zelfs briljant worden door deze met anderen te delen: kennisdelen is kracht. Creatief samenwerken. Ook dit hebben de deelnemers zelf mogen ervaren. De Deventer Schouwburg was gevuld met energie en enthousiasme.

Ook de andere werkvormen, iedereen kan tekenen en verhelderende vragen, leveren veel op en kunnen direct worden toegepast in het werk.

Robin en Steven, bedankt voor deze inspirerende ochtend!

altAntoinette Sobels
P&O Adviseur Gemeente Deventer