Feiten
Iedere 45 seconden sterft er een kind ten gevolge van malaria. In Afrika doodt malaria meer kinderen dan welke andere ziekte dan ook. Per jaar komen er 350 tot 500 miljoen malariagevallen voor. Ieder jaar sterven meer dan 1 miljoen mensen aan deze door muggen overgebrachte ziekte.

Arjan Erkel: “Laten we dit gebeuren of gaan we de strijd aan tegen malaria. Zeker ook omdat malaria met de juiste aanpak is uit te roeien.”

Malaria is uit te roeien
De schaal waarop deze ziekte voorkomt alsmede de verwoestende gevolgen die malaria met zich meebrengt roept om actie. Zeker ook omdat malaria goed te voorkomen, te behandelen en te bestrijden is.

Nederland is bijvoorbeeld pas in 1970 malariavrij verklaard door de Wereld Gezondheidsorganisatie. Door een goede aanpak is malaria ook in andere gebieden van de wereld uitgeroeid. Het is dus mogelijk malaria onder controle te krijgen en op langere termijn overal uit te roeien.

Guiness Book of Records
De actie aanstaande vrijdag 11 februari is een start van een veel grotere actie die eind april gaat plaatsvinden. Klamboe tegen Malaria heeft het initiatief opgepakt de grootste klamboe ter wereld op wereldmalariadag, 25 april 2011, over de Euromast in Rotterdam te hangen. Met het grootste muskietennet ter wereld, willen wij niet alleen de aandacht op malaria vestigen maar ook geld inzamelen om 50.000 klamboes te kunnen uitdelen in Afrika. Ook streven we naar een recordvermelding in het Guiness Book of Records.

Wie de feiten over malaria kent, weet het direct zeker: deze ziekte moet de wereld uit! Lees meer over deze actie op onze website: www.klamboetegenmalaria.nl.

Contact: Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Steven Kop, Creatieve Koppen, www.creatievekoppen.nl 06 112 13 567 of Arjan Erkel 06 170 56 794.