Trek een Innovatie Sprint en voeg daadwerkelijk meerwaarde toe aan je organisatie. Achterhaal de oorzaak van een probleem of de reden achter een idee: zo sprint je gegarandeerd naar een relevante en doeltreffende oplossing. Ben je werkzaam bij een grote organisatie? Productontwikkeling kan bijdragen aan het doel dat je als bedrijf voor ogen hebt. Bij Creatieve Koppen investeer je in een succesvolle innovatie.

Productontwikkeling is de meeste gebruikte vorm van innovatie. We hebben al honderden cases succesvol afgerond!

Is het tijd voor iets nieuws binnen je organisatie? Een briljant idee, nieuw product, businessmodel, propositie of marktbenadering? Een nieuw product laten ontwikkelen is niet altijd de succesvolle oplossing. Daarom duikt Creatieve Koppen met je in het vraagstuk dat leeft bij je organisatie. In plaats van veel geld uit te geven aan productontwikkeling die haar vruchten niet afwerpt, leg je de aandacht op het initiële idee of probleem. Hieruit volgt een innovatie die daadwerkelijke van toegevoegde waarde is. Deze innovatie bestaat uit een nieuw product, een productpropositie of een aanpak om een nieuwe doelgroep te bereiken. Zo rijmt je vraagstuk met de oplossing en realiseer je lonende resultaten.

Product Innovatie is een van de 4 type innovaties

Voorkom veel gemaakte fouten

Wil je innoveren in je organisatie? Zorg dan dat je…

  • Te snel begonnen met het ontwikkelen waardoor kosten de pan uit stijgen
  • Verkeerde type mensen beginnen de innovatie en de innovatie duurt te lang of wordt gewoon nooit afgemaakt
  • Klanten worden niet betrokken waardoor het lastiger succes te behalen is\
  • Te weinig ideeën gegenereerd waardoor er te weinig te kiezen is.
  • Team heeft te veel hooi op hun vork
  • Mensen vinden het lastig om inhoud en proces te scheiden en focussen zich daarom alleen maar op inhoud.
  • Te veel discussie op de inhoud i.p.v. het rechttrekken op het proces.
  • Weinig tot geen ervaring met het uitvoeren van innovatie of Innovatie Sprints.
  • Er is geen probleem of het probleem is niet duidelijk. De kans op symptoombestrijding is groot of iets maken dat alleen maar cool of leuk is.
  • Lossen we iets op dat we ook echt willen oplossen? Is de lijn met de strategie duidelijk?

Voorafgaand aan de Innovatie Sprint is het essentieel de vraag te stellen: lossen we iets op dat we ook echt willen oplossen? Is de lijn met de strategie duidelijk?

New call-to-action

Doorloop de stappen van het innovatieproces

Gewenste resultaten behaal je wanneer je het doel bereikt. Hiervoor is het essentieel alle zes fases van het innovatieproces te doorlopen en de Innovatie Sprint te doen. Alle factoren van dit proces dragen bij aan een zo relevant en succesvol mogelijke productontwikkeling of productpropositie, namelijk: Problem Finding, Solution Finding, Proof of Concept, Business Case, Development en Delivery.

Voer de innovatiesprint uit en achterhaal de oorzaak van je vraagstuk

Heb jij of iemand uit de organisatie een fantastisch idee? Het liefste ga je hiermee direct aan de slag. Hoewel dit vanzelfsprekend lijkt, levert dit niet altijd de gewenste resultaat op. Door op de juiste manier te starten, met bijvoorbeeld een Innovatie Sprint, zal je de oorzaak van het probleem achterhalen en meerdere ideeën verzinnen om dit probleem op te lossen. Als je gelijk in de executie schiet, is de kans vrij groot dat dit niet altijd een oplossing is op het echte probleem en dus de vraag is of mensen erop zitten te wachten. Daarnaast heb je nog niet te kiezen voor de beste oplossing.

Door juist de methodiek van innovatie te volgen achterhaal je het echte probleem, genereer je minimaal 300 ideeën en maak je de keuze uit de beste 5 concepten. En dit binnen een week tot een maand doorlooptijd. Dit maakt het echte doel duidelijk voor je gehele team. Tevens is het leidend voor het verdere innovatieproces. Een goede start is het fundament van iedere innovatie.

 

Deze resultaten behaal je met een Innovatie Sprint

Naast productontwikkeling zijn er verschillende resultaten mogelijk na het maken van een Innovatie Sprint. Denk hierbij aan klanttevredenheid optimalisatie, aanpassing van een product, Propositie, strategie, het betreden van een nieuwe markt, een Business model, et cetera. De oplossing voor succes is niet per definitie productontwikkeling.

Zet je idee om in een doeltreffende oplossing

Hoe verloopt een Innovatie Sprint? Bij Creatieve Koppen behaal je de finish in korte tijd. Een sprint duurt 2 tot 10 weken. Dit ligt aan de complexiteit van iedere innovatie. In deze korte tijd werk je met het innovatieteam in een rap en gedegen tempo naar een concreet resultaat. Onder leiding van een Sprint Master werk je gemotiveerd aan een productpropositie of een productontwikkeling. Zo doorloop je de stappen van de zogenoemde Fuzzy Front End ofwel de eerste drie fasen van het innovatieproces. Te allen tijde gefocust op het bereiken van het doel. Zo voorkom je dat je een verkeerd product ontwikkelt, maar bespaar je tijd en geld door het uitvoeren van de innovatiesprint. Welk doel heeft je organisatie voor ogen en hoe beoog je dit te behalen?

Het echte doel behaal je met het innovatieproces – productontwikkeling

Loop jij al warm voor de Innovatie Sprint? Vorm een innovatieteam en begin met sprinten: met het innovatieproces behaal je het echte doel van je organisatie. Met Creatieve Koppen ben je verzekerd van een relevant en tastbaar resultaat. Doorloop in korte tijd de innovatiesprint en achterhaal de daadwerkelijke oorzaak van je vraagstuk. Zo realiseer je lonende resultaten: gaat je organisatie voor productontwikkeling of bereikt je aanpak een nieuwe doelgroep?

New call-to-action