Achtergrond
TED is de naam van het legendarische congres dat al sinds 1984 in de Verenigde Staten bestaat. Onder het motto “Ideas Worth Spreading” worden de groten der aarde uitgenodigd om aan een exclusief publiek hun idee in minder dan 18 minuten te presenteren. Sinds 2009 kent Nederland ook een lokale TEDx: TEDxAmsterdam.

Waarom “ideas worth doing”?
In de twee jaren dat TEDxAmsterdam is georganiseerd, kreeg TEDxAmsterdam veel reacties van bezoekers dat ze iets ‘terug wilden doen’. Het luisteren naar ideeën is inspirerend, maar echte ideeën zetten aan tot actie. Daarom is besloten om in 2011 de community van TEDxAmsterdam te koppelen aan een aantal ideeën van sprekers.

Sanoma Media Parade
Voor het zevende jaar organiseren Sanoma Uitgevers en Sanoma Digital de Sanoma Media Parade. Een driedaags evenement voor medewerkers, relaties, studenten en iedereen die meer over en van media wil leren. Thema dit jaar: Feed Your Followers

Op 5 april vult TEDxAmsterdam 90 minuten van het programma van de Sanoma Media Parade. Jim Stolze zal van start gaan met zijn TED talk, waarna hij het woord geeft aan Steven Kop. Hij presenteert hoe creativiteit ‘werkt’. Vervolgens zal een brainstorm geleid worden voor de ruim 100 deelnemers van de sessie. De doelstelling van de brainstorm is om 5 voormalig TED sprekers te activeren hun idee te realiseren middels recources van de TED community en Sanoma.