Creativiteit betekent… Kleur!
Geen roestbruin van vaste denkkaders, grijs van de middelmatigheid of het zwart-wit van een starre kijk, maar een regenboog aan mogelijkheden. Ruimte! Geen tunnelvisie, oogkleppen of hokjesgeest, maar zien dat je omringd bent door verrassend effectieve oplossingen wanneer je net even anders kijkt.

Creativiteit in organisaties
Organisaties (intern en extern) zijn ooit ontstaan vanuit het idee een gat in de markt te vullen, mensen in een behoefte te voorzien; je missie. Dat gat vul je door het product dat je biedt. Naarmate organisaties groter worden, groeit het aantal mensen en middelen. Tegelijkertijd ontstaat er een web aan processen, systemen, procedures, protocollen en wat al niet meer om dat product voort te brengen. Hoe groter de organisatie, hoe groter het web en hoe groter de kans dat je erin verstrikt raakt. Hoe verder je van de draaikolk verwijderd bent, hoe groter de kans dat je afdrijft. Kortom, land (mens) uit zicht.

Creativiteit in mensen
Ik geloof dat je creativiteit in ieder vakgebied, elke rol en alle situaties kunt inzetten om elkaar en je doel op een slimme en leuke manier te bereiken. Ik geloof ook dat iedereen een dosis creativiteit in zich heeft en dat er bij de één vanaf kan spatten, waar het bij de ander nog wat verscholen ligt. Mijn doel is om vrij baan te creëren voor die creativiteit door passende werkvormen op een zorgvuldig samengestelde groep mensen in de juiste setting los te laten.

Toevallige ontmoeting?
In 2010 liep ik Steven Kop en Robin van Koppen tegen het lijf op een symposium. In enkele zinnen vertelden zij gepassioneerd over Creatieve Koppen, hun visie op organisaties en creativiteit. BAM! Dat was raak! De vernieuwende en resultaatgerichte no-nonsense aanpak om organisaties in briljante oplossingen te voorzien, sprak me direct aan. Mijn vertaling: Niet doormodderen op je dwaalspoor, maar sprongen maken door ‘de vraag achter de vraag’ boven water te krijgen en vervolgens de issues vanuit een heel andere perspectief aan te vliegen. Innovatie door letterlijk ‘uit je hok’ te stappen, mensen uit geheel andere omgevingen te betrekken en zo creativiteit te activeren.

Inmiddels heb ik live kunnen ervaren dat het concept werkt. Tijdens verschillende creatieve sessies heb ik gezien hoe een mix van opdrachtgever en geselecteerde Koppen binnen no-time de kern kan vatten en tot verrassend innovatieve oplossingen komt. Ik begrijp nu waarom Creatieve Koppen vol vertrouwen no-cure-no-pay biedt…

Trots
Prachtig om te zien dat ook binnen het team van partners diversiteit van mensen en capaciteiten de kracht vormt. We respecteren elkaars briljante ideeën en maken die tezamen nóg beter! Creatieve Koppen maakt creativiteit in mensen los en wat ben ik trots dat ik daar als vanaf nu als Creative Partner aan bijdraag!

Jessica Zwart
Creative Partner
[email protected]
06 20 44 92 07