Stadhuis van Rotterdam
De actie begon voor het stadhuis van Rotterdam. De eerste klamboes zijn over de standbeelden van Johan van Oldenbarnevelt en Hugo de Groot gehangen. Hierna volgde nog 20 andere standbeelden. 

Malaria is uit te roeien
Arjan Erkel: “De schaal waarop malaria voorkomt alsmede de verwoestende gevolgen die deze ziekte met zich meebrengt roept om actie. Zeker ook omdat malaria goed te voorkomen, te behandelen en te bestrijden is.

” Nederland is bijvoorbeeld pas in 1970 malariavrij verklaard door de Wereld Gezondheidsorganisatie. Door een goede aanpak is malaria ook in andere gebieden van de wereld uitgeroeid. Het is dus mogelijk malaria onder controle te krijgen en op langere termijn overal uit te roeien.

Guiness Book of Records
Erkel: ´Met deze guerrilla actie hebben we vandaag een start gemaakt met een veel grotere actie die eind april gaat plaatsvinden. Klamboe tegen Malaria heeft het initiatief opgepakt de grootste klamboe ter wereld op wereldmalariadag, 25 april 2011, over de Euromast in Rotterdam te hangen.” Met het grootste muskietennet ter wereld willen wij niet alleen de aandacht op malaria vestigen maar ook geld inzamelen om 50.000 klamboes te kunnen uitdelen in Afrika. Ook streven we naar een recordvermelding in het Guiness Book of Records.

Steven Kop: “Wie de feiten over malaria kent, weet het direct zeker: deze ziekte moet de wereld uit!”