De student als kritische klant
Voor deze uitdaging staan de docenten en opleidingsmanager Facility Management aan de Hogeschool Rotterdam: “Hoe in een dynamische omgeving, onder continue tijdsdruk effectief samenwerken en als één team naar buiten treden?” We hebben de docenten uit de rond-de-tafel vergadersetting gehaald en laten ervaren dat je met creativiteit in veel minder tijd resultaten kunt bereiken.

Verbinden door creativiteit
Het starten in teams die elkaar omver moesten blazen met een yel, maakte samenwerking vanzelfsprekend waardoor het teamgevoel was geboren. Resultaat nummer 1 in het eerste uur behaald! Vervolgens hebben we het team in verschillende samenstellingen uiteen gestuurd om met behulp van creatieve werkvormen ideeën over “effectieve samenwerking” te visualiseren. Best lastig, omdat we toch vooral rationeel geconditioneerd zijn. Fantastisch om te zien dat na enige hapering, de creativiteit wordt aangeboord en het gehele docententeam druk met elkaar in gesprek is. Naar aanleiding van de visualisaties is in no-time een top 5 kenmerken ‘effectieve samenwerking’ met uitdagingen en oplossingen samengesteld! De sessie eindigde met een opbouwende discussie over de opleidingsvisie…prachtig hoe individuele collega’s binnen één sessie een collectief doel aan het formuleren zijn!

Lisa Marit van Wijk (docent Real Estate & Housing): Inmiddels hebben wij vijf creatieve kernwaarden geformuleerd om eenduidigheid in handelen te realiseren. Wij maken hiermee een stap naar een hogere kwaliteit om studenten te faciliteren!

Vergaderen? Dat kan veel effectiever!
Tot aan deze sessie werd er wekelijks tijd gemaakt voor vergaderingen en was er tegelijkertijd behoefte aan verbetering van de onderlinge afstemming. Tijdens reguliere overlegvormen blijft de echte essentie vaak onbesproken, de potentie onbenut en positieve energie achterwege. We hebben laten ervaren dat er meerdere wegen naar Rome zijn. Dat je door activering van creativiteit veel effectiever bent. De inzet van een onafhankelijke partij als Creatieve Koppen helpt uit jouw organisatie te halen wat erin zit en geeft handvatten hoe dit zelf voort te zetten. Wij laten zien hoe het anders kan!