Maak van toeschouwers deelnemers
Als je een presentatie houdt, zorg dan voor interactie met je publiek. Stel vragen, vraag meningen, zorg voor een wisselwerking, kortom: betrek ze bij je verhaal. Stel vragen in plaats van veel te vertellen. Zodoende zorg je dat de deelnemers het antwoord geven en aan het denken gezet worden. Zorg er daarnaast voor dat je maximaal 20 minuten aan één stuk door aan het woord bent. Na die tijd zorg je voor een interventie waarbij iedereen van z’n stoel afkomt.

Handen uit de mouwen en rap een beetje
Laat deelnemers aan je sessie zelf werken. De deelnemers zorgen voor de input, jij begeleidt. Zet ze daarom aan het werk en zet ze onder (tijds)druk. De zweep erover! Dit excuseert jou niet om ook keihard te werken. Het is jouw taak om de sfeer groep in de gaten te houden. Waar nodig pas je je programma aan.

Hou ze strak
Deelnemers willen graag van alles weten. “Hoe lang hebben we?” “Wat gaan we hierna doen?” “Wat als …” Het zijn vragen om kaders te hebben, om zich gemakkelijk te voelen. Mensen hoeven niet in hun comfort zone te zitten om te excelleren. Zorg dat de opdracht duidelijk is, maar geef ze verder niet te veel informatie. Hoe meer informatie hoe meer afgekaderd en hoe minder vernieuwend de input zal zijn.

Denken? Denken is slecht!
Wanneer mensen denken maken ze afwegingen. Is dit realistisch? Kunnen we dit wel? Denken is goed, maar niet tijdens sessies waarin je briljante ideeën genereert. Zorg ervoor dat mensen dromen, dat ze elkaars dromen delen en zodoende tot kruisbestuivingen komen. Briljante ideeën moeten groeien en evolueren. Dat doe je door premature ideeën te voeden met andere ideeën. Een idee kan altijd nog om zeep geholpen worden, maar niet tijdens een creatieve sessie!

Geef 200% energie om mensen 100% te laten excelleren
Energie werkt aanstekelijk dus laat zelf nooit ‘t koppie hangen en enthousiasmeer de deelnemers. Zorg dat je altijd twee maal zoveel energie geeft als de deelnemers tonen. Je krijgt het gegarandeerd terug. Je kunt deelnemers ook elkaar laten enthousiasmeren. Laatst hadden we een sessie waarin twee teams tegen elkaar streden voor de beste ideeën. Wanneer iemand vond dat hij/zij een briljant idee had bedacht, pakte de deelnemer een grote bel om hard mee te bellen. Daarmee imponeerde het ene team het andere zodat die met nog meer overgave hun ideeën nog briljanter probeerden te maken.

Wissel af en zorg voor verrassingen
Je wilt mensen zo veel mogelijk buiten de kaders laten denken en werken. Om die reden wil je voorkom dat er patronen ontstaan, dat mensen gewoontes ontwikkelen. Het is daarom essentieel om af te wisselen in werkvormen, de vorming van groepen, etc. Laat de deelnemers, ook aan het eind van de dag, nog versteld staan van wat ze nu weer moeten doen. 

Heb jij nog andere tips, voeg gerust een reactie toe. Ik hoor graag van je!