Het thema ‘vriendschap’ wordt breed uitgelegd: vriendschap tussen mensen, tussen mens en dier, mens en natuur, verschillende culturen, enzovoort enzovoort.

A Book For A Friend wordt verkocht via een website. Maar niemand kan het boek voor zichzelf aanschaffen: je koopt het altijd voor een ander. Factuuradres en afleveradres moeten verschillend zijn. De volledige opbrengst van de boekverkoop gaat naar een project van het Oranje Fonds, dat binding in de samenleving stimuleert.

Alle meewerker aan ABFAF leveren belangeloos een bijdrage. Als kunstenaar krijg je hiervoor een plek in het prachtige boek, waarmee je je kunt presenteren. Een passende vorm van PR. Als meewerker anderszins

[drukker, boekbinder, uitgever, distributeur etc.] kom je in een uniek netwerk. Met ABFAF kun je laten zien waar je goed in bent: de realisatie van een prachtig project waarmee je je kunt presenteren. Dat werkt vele malen beter dan een advertentie.

A Book For A Friend brengt een positief gevoel tot stand voor iedereen die ermee te maken krijgt! Het boek geeft door zijn inhoud een positief gevoel aan iedereen die het openslaat. o Makers doen een gift in de vorm van hun talent, wat een positief gevoel oplevert (en een nieuw netwerk en p.r.). o Gevers van het boek hebben plezier aan het blijmaken van hun vrienden. o Ontvangers worden blij door het cadeau en de blijk van waardering van hun vrienden. o Het boek maakt geld vrij voor een goed doel dat nog meer mensen blij maakt.

De gezamenlijke ambitie is: verkoop van 70.000 boeken, met een opbrengst van 1 miljoen euro.

Creatieve Koppen

Creatieve Koppen wil zich actief gaan bezighouden met het oplossen van een aantal grote uitdagingen in dit project:

  • hoe krijgen we een vrachtwagen vol papier bij elkaar?
  • hoe krijgen we het boek kosteloos gedrukt en gebonden?
  • hoe gaan we het boek uiteindelijk kosteloos distribueren [opslag, verpakken, verzenden]?

We hebben Creatieve Koppen nodig om deze uitdagingen op te lossen.

  • Ik wil meehelpen: Wil je zelf meedoen met een interactieve Creatieve Koppen-dag waarin we oplossingen gaan bedenken EN vervolgens gaan realiseren? Geef hier aan wanneer jij beschikbaar bent: http://whenisgood.net/asd42g
  • Ik ken iemand die kan helpen: Stuur naam + contactinformatie door naar [email protected]

Neem contact op met Creatieve Koppen