Stel je voor je hebt een droom om je vrienden eens te vertellen wat ze echt voor je betekenen. Stel je voor dat je dit groter wilt aanpakken dan alleen je eigen vrienden. Je droomt over het idee om een boek op de markt te brengen dat vrienden aan elkaar geven. Op deze manier kan iedereen zijn vrienden laten weten wat ze betekenen…

Afgelopen 4 augustus heeft Creatieve Koppen voor het initiatief A Book For A Friend, afgekort ABFAF, geholpen met het opzetten van een organisatie om de super ambitieuze doelstelling te behalen en daarmee een droom te verwezenlijken.

De uitdaging van de dag was om de volgende doelstellingen te behalen:

  • Wat willen we bereiken?
  • Wat hebben we daarvoor nodig?
  • Hoe moeten we ons organiseren?
  • Hoe moeten we samenwerken?

Bij een dergelijke initiatief lijkt het te gaan om de inhoudelijke uitdagingen zoals: papier, drukkers, skills en tijd. Toch blijkt het goed organiseren de grootste uitdaging te zijn. Ook opmerkelijk is dat het antwoord op de vraag: hoe samen te werken, vaak gelinkt wordt aan hoe te organiseren. Terwijl de essentie van samenwerken, zeker in dit geval, betekent je droom delen. Het durven loslaten van de ideeën en manieren die je van te voren hebt bedacht om zo ruimte te creëren. Ruimte voor anderen om mee te gaan in jouw droom. Op deze manier wordt delen, vermenigvuldigen.

Ook bij deze Creatieve Koppen dag is veel gewerkt aan het stimuleren van de deelnemers, door zo veel mogelijk zintuigen te prikkelen: groepsmeditatie met muziek, een werkvorm waar tegendenken centraal staat, ontwikkelen van een boodschappenlijstje, interactief ruilen van ideeen. Echte creativiteit ontstaat door het juist faciliteren van een groep diverse creatieve koppen. Voor deze case is gebruik gemaakt van expertises zoals: webdesigner, organisatieadviseur, kunstenaar, grafisch vormgever, trainer, coach, financieel expert, drukker, marketingmanager. De dag is gehouden in het fantastische belevingscentrum van Rever Nagelkerke in Utrecht.

Referentie: Mirjam en Marcel Stoffels (initiatiefnemers A Book For A Friend)

De aanpak van Steven en Robin en de Creatieve Koppen is daadkrachtig en doeltreffend. Op een inspirerende, creatieve en open manier worden vraagstukken opgelost. Zo komt Creatieve Koppen in zeer korte tijd tot tastbare resultaten! Voor het project A Book For A Friend leverde dit een heldere tijdslijn van acties op. Daarnaast een duidelijk beeld van de organisatiestructuur zoals die moet worden opgezet. Dank daarvoor!

Created with Admarket’s flickrSLiDR.