Hallo, mijn naam is Roderick Schothorst. Na 2 jaar in de Van Nelle Fabriek een showroom te hebben gehad voor Deense designmeubelen ben ik na een break van 6 maanden sinds begin dit jaar aan de slag gegaan voor dit toffe innovatiebureau. Ik ben dus weer terug van heel even weg geweest te zijn. Ik heb namelijk een comunicatie- en marketingachtergrond. Ik woon in Rotterdam, dus lekker met de fiets iedere ochtend naar werk om volle bak aan de slag te gaan samen met mijn Creatieve Koppen collega’s.

Ik heb een communicatie achtergrond en een aantal jaren aan zowel de opdrachtgevers- als bureaukant gewerkt. Zeven jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar een startup in de luxe jachtbouw als Europees Sales Manager. Ik kon van mijn hobby zeilen mijn werk maken, dus dat was te gek. Na 5 jaar heel Europa te hebben gezien en wekelijks in vliegtuigen en hotels te hebben gezeten, vond ik het met twee jonge kinderen mooi geweest en kreeg ik de mogelijkheid om één van de mooiste en oudste designmeubelmerken uit Denemarken opnieuw in de Nederlandse markt te zetten. Het was heel hard werken, maar in ieder geval was ik ’s avonds thuis en niet meer op reis. Midden vorig jaar heb ik die baan opgezegd om mijn nieuwe huis af te bouwen. Na 12 jaar werken met voornamelijk je hersens, vond ik het heerlijk fysiek bezig te zijn.

Maar, het begon weer te kriebelen en ik was dan ook heel erg blij dat ik van Steven de mogelijkheid kreeg om de sales tak van Creatieve Koppen verder in te vullen. Wat dit bureau onderscheidt, is dat wetenschap een grote rol speelt en we heel goed zijn in het begeleiden innovatie vraagstuk(ken) binnen bedrijven. Ik houd me bezig met het gehele traject voordat een opdracht daadwerkelijk in de productiefase gaat. Naast dat we al hele mooie dingen doen op innovatie gebied is de nieuwe applicatie Accept Mission een te gekke nieuwe tool, waar ik enorm de potentie van in zie en graag wil inzetten voor onze klanten.