Ieder bedrijf beseft ondertussen goed dat het creatieve en innovatieve vermogen essentieel is om flexibel met veranderingen in de markt om te gaan en met waardevolle proposities de markt te winnen. Het is net zo belangrijk om medewerkers te betrekken in het verwerven van nieuwe klanten als in het betrekken bij het bedenken en ontwikkelen van nieuwe producten en markten.

Iedere boekhandel levert boeken over creativiteit en innovatie, iedere trainingsinstituut biedt trainingen aan, het internet staat vol met blogs en artikelen. Overal kun je je laten ontwikkelen op het gebied van innovatie.

Wij van Creatieve Koppen boosten innovatie bij onze opdrachtgevers. We bouwen mee aan de innovatiemotor (manier van werken), voeren Innovatie Sprints uit en trainen Innovation Sprint masters en creative facilitators. We zijn trouwens altijd op zoek naar goede innovatie consultants (bekijk vacatures hier). Onze innovatieregisseurs zijn breed opgeleid en alle regisseurs voeren projecten uit met onze klanten en trainen onze klanten in het uitvoeren van innovaties. We hebben jarenlange ervaring en trainen altijd op basis van theorie en veel, heel veel praktijkkennis. De theorie kun je overal krijgen. De praktijkkennis is echt onderscheidend.

Het is aangetoond dat een dag lang trainen niet de meest effectieve vorm is om de benodigde leerdoelen te behalen. Beter kun je training over meerdere dagen verspreiden. Niks nieuws want dit is hetzelfde wat wij doen met brainstorms. Ook deze kun je beter verspreiden. We zijn bezig gegaan hoe we dit nu het beste kunnen aanbieden want we willen ook dat het voor de opdrachtgever en voor ons beheersbaar is. Niemand zit te wachten op te veel fragmentatie.

Voor een klant in de bouw zijn we een trainingsprogramma aan het bouwen waar een groep van 25 medewerkers getraind gaan worden op de domeinen: Innovation Management, Innovation Sprint Master en Creative Facilitating. De training zelf kan in een week doorlopen worden, maar we hebben voor een nog betere ervaring gekozen. We gaan de groep in een maand doorlooptijd trainen. Iedere week komen ze twee dagen bij elkaar en tussendoor ontvangen ze iedere dag kleine opdrachten digitaal. Hier gebruiken we ons innovatie platform Accept Mission voor. Ze ontvangen theorie en opdrachten die iedere dag de aandacht op de learnings bij houdt. Dit zorgt voor een optimale educatie.

Ook interesse in nieuwe vormen van training waarbij fysiek en op afstand training tegelijkertijd wordt aangeboden? Laat even een bericht achter.